Triukšmingai prasidėjusios KTU karjeros dienos įneš naujų vėjų į tūkstančio studentų gyvenimus, bent jau taip žada organizatoriai. Mugėje išdalyta net 600 darbo pasiūlymų ir 400 praktikos vietų. Dėl jų varžėsi beveik 7 tūkst. studentų.

Kad karjeros dienos – puiki galimybė susirasti svajonių darbą tvirtina savo sėkmės istoriją pasakojanti Eglė. Ji prisimena kaip prieš 6 metus pradėjo savanoriauti KTU – motyvacijos nestokojančią merginą pastebėjo vadovai ir pasiūlė darbą.

Mugėje dalyvavo daugiau nei 120 įmonių. Daugiausia informacinių technologijų , chemijos bei maisto pramonės, vadybos ir telekomunikacijų bendrovių, bankai, apskaitos, sunkiosios pramonės, energetikos, statybų, medienos, baldų pramonės, transporto ir logistikos įmonės.

„Labai smagu matyti pačias žymiausias Lietuvos verslo įmones ir kitus partnerius, jų vadovus. Visi susidomėję ir kas įdomiausia, kad šiandien pats studentas gali pakalbinti įmonės generalinį direktorių, patempti už skverno ir paklausti apie karjeros galimybes“, – sakė KTU Studentų departamento direktorius Martynas Ubartas.

Karjeros galimybes pristatantys verslininkai sako, kad naujų specialistų ieško nuolat.

„Kas svarbu, kad jie būtų labai motyvuoti ir norėtų mokintis. Aš kaip sakau, jeigu tu turi teisingas žmogiškąsias savybes, tam tikrus pagrindus, jeigu šnekam apie inžinerines specialybes, mes išmokysime“, – teigė verslininkų atstovas Dainius Aksinavičius.

Tokios karjeros kontaktų muges organizuojamos viso pasaulio aukštosiose mokyklose. KTU „Karjeros dienos“ organizuojamos jau dvyliktus metus.