Iki 17 val. stojantieji į savo prašymus studijuoti gali įtraukti pageidaujamas studijų programas, keisti jų eiliškumą bei studijų finansavimo pobūdį.

Iki to laiko taip pat reikia pristatyti visus bendrajam priėmimui reikalingus dokumentus.

Stojantieji, kurie mokyklą baigė nuo 2010-ųjų, turi patys įkelti į internetą pildomus prašymus savo brandos atestato duomenis iš Švietimo informacinių technologijų centro.

Vidurinį išsilavinimą įgiję anksčiau, brandos atestatą privalo pristatyti į vieną iš LAMA BPO duomenų tvarkymo punktų, kurie veikia visoje Lietuvoje.

Į šiuos punktus atvykti ir pristatyti dokumentus, pagrindžiančius sporto pasiekimus, kviečiami ir sportininkai: sporto nacionaliniai ir tarptautiniai pasiekimai įskaičiuojami į konkursinius balus stojantiesiems į sporto ir sporto pedagogikos studijų programas. Stojantieji į sporto studijų programas ir norintieji, kad jų sportiniai pasiekimai būtų įskaičiuojami į konkursinį balą, turi pristatyti sporto šakos federacijos pažymą ir varžybų protokolą su aukščiausiu sportiniu laimėjimu.

LAMA BPO duomenų tvarkymo punktuose laukiami ir stojantieji, išsilavinimą įgiję užsienio šalių institucijose, baigę tarptautinio bakalaureato diplomo programą, laikę tarptautinius užsienio kalbos egzaminus, išeivijos ir lietuvių kilmės vaikai, vaikaičiai ir provaikaičiai. Jei jie ne mažiau kaip trejus metus yra gyvenę užsienyje, o atvykę į Lietuvą pradėjo mokytis 8–12 klasėje, prie konkursinio balo pridedamas vienas papildomas balas, taip pat vienas papildomas balas pridedamas lietuvių kilmės užsieniečiams, jei jie gyveno užsienyje ne mažiau kaip trejus metus (papildomi balai pridedami tik pristačius reikalingus dokumentus į LAMA BPO punktą).

Pagrindinio priėmimo kvietimo rezultatai bus skelbiami liepos 25 dieną.