"Dainų šventę galime surengti už mažesnes, bet efektyviau naudojamas lėšas. Ministerija, peržiūrėjusi savo vidinius išteklius, ketina skirti 2 mln. litų. Dar 3 mln. litų numato skirti Vyriausybė. Artimiausiu metu kartu su visomis suinteresuotomis šalimis aptarsime, kaip efektyviau naudoti biudžeto lėšas ir sutelkti visus galinčius padėti ar prisidėti prie šio renginio", - sako švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

Mokinių dainų šventę "Mūsų vardas - Lietuva" numatyta surengti Vilniuje liepos 6-8 dienomis. Buvo planuota, kad šventėje dalyvaus apie 20 tūkst. dalyvių - choristų, šokėjų, muzikantų. Norą dalyvauti šventėje buvo pareiškę per tūkstantį kolektyvų, kuriuose dalyvauja per 40 tūkstančių mokinių.

Moksleiviai pasirodys trijų dienų programoje - Šokių dienoje "Siemens" arenoje, Dainų dienoje Vingio parke ir Ansamblių vakare Kalnų parke.

Dainų šventės direktoriumi paskirtas Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos direktorius Romualdas Kondrotas. Šokių dienos meno vadovė - Živilė Adomaitienė, Dainų dienos meno vadovas - Raimondas Katinas, Ansamblių vakaro meno vadovas - Vytautas Buterlevičius.

Išskirtinis visų koncertų akcentas - vaiko gyvenimas, prasidedantis žaidimais, pasakomis, gamtos pajautimu, besitęsiantis laike ir nuo mažyčio "aš" išaugantis iki didingo ir tvirtai skambančio "Mūsų vardas - Lietuva".

Moksleiviai atliks liaudies dainas ir šokius, taip pat šiuolaikinių kompozitorių dainas, modernius šokius. Styginių, pučiamųjų, liaudies instrumentų ansamblių repertuare - įvairios stilistikos kūriniai.

Mokinių dainų šventė "išaugo" iš Lietuvos dainų ir šokių šventės tradicijos - nuo 1964 metų pradėta periodiškai rengti kaip savarankiška Lietuvos mokinių dainų šventė.

Artimiausia Lietuvos dainų ir šokių šventė "Čia - mano namai" vyks 2014 metų vasarą.