Iš pradžių šiaulietė Iveta gavo kvietimą studijuoti Aleksandro Stulginskio universitete (ASU). Po kelių valandų ji tapo dar laimingesnė – gautame elektroniniame laiške sulaukė kvietimo studijuoti genetiką VU. Savo pageidavimų sąraše ji genetiką buvo nurodžiusi antru numeriu.

Iveta nuvyko į Vilnių pasirašyti studijų sutarties. Tik nuvykusi ten, susimokėjusi už kelionę, mergina sužinojo, kad pasiūlymas studijuoti VU buvo klaida: iš tikrųjų ji į VU neįstojo.

„Tai mane įsiutino! Negana to, jie net neatsiprašė, tik pasakė, kad atgausiu registracijos mokestį! VU turėtų rimtai susitvarkyti savo skirstymo sistemą ir nebežlugdyti būsimų studentų vilčių ir svajonių“, – pasakojo Iveta.

Vietoje genetikos VU, Iveta studijuos želdininkystę ASU. VU jai grąžino tik registracijos mokestį.

Laiškus išsiuntė per klaidą

Pranas Žiliukas
Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) prezidentui Pranui Žiliukui ši istorija žinoma: pasirodo, VU klaidingus kvietimus išsiuntė maždaug 100 studentų.

„Žinau tą situaciją. VU taiko elektroninį sutarčių pasirašymo būdą, jie savus kvietimus siunčia elektroniniu paštu. Jie padarė klaidą ir apie 100 asmenų nusiuntė neteisingus kvietimus. Paskui ir LAMA BPO atsiprašė, kad įvyko klaida, universitetas aiškino, kad vaikams operatyviai pranešė apie klaidingus kvietimus ir ragino į juos nereaguoti“, – DELFI sakė P. Žiliukas.

Jo žiniomis, klaidingo kvietimo sulaukusi mergina turėjo gauti atsiprašymo laišką. „Tai vienos aukštosios mokyklos techninė problemėlė, klausimas, kaip ją pavyko išspręsti“, – aiškino LAMA BPO prezidentas.

Tikroji informacija apie kvietimus studijuoti skelbiama LAMA BPO sistemoje. Elektroniniai laiškai laikomi pagalbinėmis priemonėmis informuojant studentus.

VU susidariusios situacijos pakomentuoti nesugebėjo.