Rektorių penkerių metų kadencijai Taryba išrinko vienbalsiai, pranešė universitetas.

Šiuo metu A.Monkevičius eina MRU Politikos ir vadybos fakulteto dekano pareigas.

Pirmąjį susitikimą su studentais planuojantis išrinktasis MRU rektorius sakė sieksiąs užtikrinti sėkmingą antrojo pagal dydį šalyje universiteto veiklą ir tęstinumą.

„Turime kompasą, privalome neprarasti krypties“, - sakė A.Monkevičius, cituojamas universiteto pranešime.

A.Monkevičius vienomis svarbiausių užduočių įvardijo universitete įkurto Europos Azijos socialinių technologijų konsorciumo plėtrą, studijų kokybės bei prieinamumo didinimą, principo mokytis visą gyvenimą formavimą.

Švietimo politikos dalykus universitete dėstantis socialinių mokslų daktaras A. Monkevičius yra buvęs švietimo ir mokslo ministru trijose vyriausybėse: 11-oje - 2000-2001 metais, 12-oje (2001-2004 metais) ir 14-oje (2006-2008 metais) vyriausybėse, dvi kadencijas (2000–2004 ir 2004-2008 metais) buvo renkamas į Seimą. Pastarąjį kartą M.Monkevičius Seimo rinkimuose su Krikščioniu partija dalyvavo 2012-aiais, tačiau nesėkmingai.

Iškilminga naujojo MRU rektoriaus inauguracija vyks balandžio 29 dieną.

Į MRU rektoriaus postą pretendavo dar trys varžovai: MRU ir Midlsekso universiteto Verslo ir medijų mokyklos direktorius docentas daktaras Marius Lanskoronskis, buvęs MRU Socialinės informatikos fakulteto dekanas daktaras Saulius Norvaišas ir Elektronikos platintojų asociacijos vadovas daktaras Mantas Varaška. Pastarasis savo kandidatūrą prieš MRU Tarybos posėdį atsiėmė.

Šiuo metu laikinai universiteto rektoriaus pareigas eina profesorius daktaras Alvydas Pumputis.