„Labai džiaugiamės, kad projektas taip sparčiai juda į priekį – mūsų tikslas, kad visi šalies moksleiviai turėtų tinkamas sąlygas mokytis sveikos gyvensenos pagrindų, prie kulinarijos mokslų prisiliestų gamindami, o ne mokydamiesi skaityti. „Litorinos“ mokykloje nėra kulinarijos klasės, jos niekada čia nebuvo, o šiems vaikams ji be galo svarbi – jokia fizinė negalia negali atimti iš vaiko galimybės būti geriausiu pasaulyje, – sako projekto „VMG mokykla“ autorius Alfas Ivanauskas. – Būtent mokykloje padėti tvirti pagrindai gali tapti rimta paspirtimi šiems vaikams mokytis kulinaro specialybės ir tapti visaverčiais mūsų visuomenės nariais.“

Architektų komanda „a2sm architects“ neatlygintinai paruošė projektą šiai mokyklai – vaikams pritaikyta 12 kv. metrų erdvė, jau surinktas trečdalis reikiamos sumos, taip pat, vienas didžiausių buitinės elektrotechnikos ir kompiuterinės įrangos prekybos tinklų Lietuvoje „Elektromarkt“ mokyklai dovanos virtuvės įrangos už 7445 litus – kompanijos „Hotpoint“ prekinio ženklo „Ariston“ komplektą: šaldytuvą, gartraukį, integruojamas – viryklę, orkaitę ir indaplovę.

Vos prieš mėnesį – kovo 26-ąją – pirmoji moderni „VMG mokykla“ kulinarijos klasė duris atvėrė Pabradės „Ryto“ gimnazijoje, kurioje mokosi 518 moksleivių. Beveik 34 kvadratinių metrų klasė pritaikyta vienu metu mokytis 15 moksleivių, joje įrengta moderni gaminimo zona, mobilūs stalai ir lentynos prieskoniams auginti, taip pat kulinarinių knygų biblioteka, nupirkti ir būtiniausi indai, smulkioji buitinė technika. Pirmosios klasės įrengimas kainavo daugiau nei 40 tūkstančių litų.

„Kviečiame Klaipėdos verslo bendruomenę, geros valios klaipėdiečius prisidėti prie šio socialinės atsakomybės projekto ir įgyvendinti vaikų svajonę mokytis modernioje, jiems pritaikytoje aplinkoje – šiam projektui įgyvendinti mums trūktsa vos 10 tūkstančių litų. Juos paaukoti galima aukojimų portale Aukok.lt arba pervedant lėšas į projekto sąskaitą, - praneša projekto vadovė Rima Olberkytė-Stankus. – Šiandien projektus jau ruošiame dar dviems mokykloms – Vilniaus ir Alytaus, ruošiamės gegužės mėnesio kelionėms į šalies mokyklas. Moksleiviai ir mokytojai labai tiki šiuo projektu ir laukia didžiausios savo svajonės išsipildymo.“

Net 88 šalies mokyklos ir beveik 41 tūkstantis jose besimokančių moksleivių iš visos Lietuvos pareiškė norą dalyvauti pirmąkart Lietuvoje rengiamame verslo socialinės atsakomybės projekte „VMG mokykla“.

Projekto, kuris įgyvendinamas drauge su LR Švietimo ir mokslo ministerija, šalies savivaldybėmis, mokyklų bendruomenėmis ir verslo įmonėmis, tikslas – įrengti modernias kulinarijos klases šalies mokyklose ir propaguoti sveikatos kultūrą Lietuvoje.

Šiam projektui galite paaukoti čia: https://www.aukok.lt/Projektai/VMG-mokykla.