Ilgą laiką tik iš žmonos palaikymo sulaukęs K. Jonaitis dabar liko visiškai vienas, todėl nutarė bent atgauti pinigus, kuriuos jis esą buvo pervedęs į dabar jau buvusios žmonos Galinos Bžozovskajos Jonaitienės sąskaitą banke.

Kreipdamasis į teismą su ieškiniu K. Jonaitis nurodė, kad šie pinigai yra skola, kurios buvusi sutuoktinė jam taip ir negrąžino. Pakelių maniaku pramintas žudikas nurodė, kad įvairias pinigų sumas sutuoktinei pervedė jau atlikdamas bausmę įkalinimo įstaigoje.

Kadangi kol kas K. Jonaičio ieškinio teismas nepriėmė nagrinėti, neatskleidžiama, kiek jis reikalauja iš buvusios sutuoktinės. Neoficialiai užsimenama, kad tai keli tūkstančiai eurų.

Kreipdamasis į teismą K. Jonaitis taip pat prašė atleisti nuo žyminio mokesčio sumokėjimo – nurodė, kad visiškai neturi pinigų ir jokio turto, taip pat neturi galimybės užsidirbti, nes atlieka bausmę iki gyvos galvos. Teismas šį prašymą iš dalies patenkino ir nutarė, kad K. Jonaičio ieškinį nagrinės tik tuomet, kai šis sumokės bent 20 eurų į valstybės biudžetą.

Su G. Bžozovskaja Jonaitienei pakelių maniakas santuoką nutraukė praėjusių metų vasarį.

„Šiandien noriu tik vieno – nebebūti Jonaitiene, nebenoriu, kad prie mano kapo atėję žmonės sakytų, jog štai, čia, guli žudiko žmona“, – dar nagrinėjant skyrybų bylą teisme DELFI pareiškė dabar jau 71 metų moteris.

Jonaičiai susituokė 1986 m.

„Nenoriu prisiminti bandito, kuris mane traumavo, – yra sakiusi G. Bžozovskaja Jonaitienė. – Noriu turėti tokią pavardę, kaip mano vaikai ir miręs vyras. Nenoriu, kad mane kas nors sietų su tuo žudiku Jonaičiu. Man reikia ramybės. Noriu numirti ne kaip Jonaitienė, o Bžozovskaja. Taip bus geriau.“

Ji sakė, kad sutvarkė dokumentus, jog K. Jonaitis gautų pensiją ir tai esą buvo kerštas teisėjams, nes ji esą nepagrįstai buvo nuteista už sutuoktinio padarytų nusikaltimų slėpimą.

„K. Jonaitis negali be sekso, nors ir yra impotentas, – moteris tikino, kad jau kurį laiką nebelankė vienutėje kalinčio vyro. – Ir ką, aš eisiu pas jį į pasimatymą? Jis mane lies? Jis – visiškai impotentas, dar iki teismo tai buvo žinoma.“

K. Jonaitis yra gerai žinomas įkalinimo įstaigos administracijai, nes dažnai rašo skundus Kalėjimų departamentui ir teismui dėl kalinimo esą nežmoniškomis sąlygomis.

„Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo administracija iš manęs tyčiojasi, siekia mane psichologiškai sugniuždyti, nevykdo savo pareigų“, – apie kerštą dėl rašomų skundų teismams ir Kalėjimų departamentui anksčiau teisme yra aiškinęs K. Jonaitis.

Griežčiausia bausme nuteistas K. Jonaitis šiandien tik vežamas į teismus turi vienintelę galimybę pamatyti besikeičiantį Vilnių. Pareigūnai juokauja, kad kai kurie nuteistieji būtent dėl to ir skundžiasi teismui – esą tai vienintelė galimybė bent trumpam ištrūkti iš kalėjimo vienutės.

K. Jonaitis teismams yra skundęsis, kad pareigūnai jį esą be pagrindo uždaro į laikino sulaikymo kamerą, atsisako išsiųsti skundus įvairioms instancijoms.

Pakelių maniakas prieš keletą metų buvo įtrauktas į linkusių užpulti pareigūnus įskaitą, nes nuvestas pas stomatologą užsipuolė prižiūrėtojus. Kai šie jį sutramdė, nuteistajam buvo nurodyta parašyti pasiaiškinimą. Gavęs rašiklį kalinys bandė vienam prižiūrėtojui durti į krūtinę, o kitam – spyrė koja. Įkalinimo įstaigos darbuotojai buvo priversti panaudoti specialiąsias priemones – nuteistajam sudavė gumine lazda ir uždėjo antrankius.

Į kamerą nuvestas K. Jonaitis parašė skundą kalėjimo direktoriui – esą jį prižiūrėtojai „žiauriai“ sumušė.

Prižiūrėtojus pakelių maniakas užsipuola ne pirmą kartą – prieš tai jis vienam pareigūnui rašikliu bandė išdurti akį.

„Gerbiamas teisėjau, po prižiūrėtojų vykdomų represijų esu priverstas vartoti vaistus nuo galvos skausmo, – viename teismo posėdyje yra sakęs maniakas. – Mano galvoje dabar ūžia kaip bičių avilyje, dažnai jaučiu adatų dūrius“.

Automobilius tranzuojančias merginas išžagindavo ir nužudydavo

Pakelių maniaku pramintas K. Jonaitis buvo sulaikytas 2001 metais.

Paaiškėjo, kad vienoje sostinės bendrovių vairuotoju įsidarbinęs vyras sustodavo prie pakeleivingas mašinas stabdančių merginų.

2001 metų balandžio 21 dieną miške netoli Elektrėnų rasta žiauriai nužudyta 25 metų Vievio gyventoja Eglė V. Maždaug po mėnesio netoli kelio Vilnius–Kaunas aptiktas dingusios jonaviškės dvidešimtmetės Jurgitos Š. lavonas. Vėliau tose pačiose apylinkėse rastas 20 metų Gerdos Š. lavonas.

Teismas yra nustatęs, kad jaunas merginas K. Jonaitis sumušdavo, apsvaigindavo smūgiais į galvą ir išžagindavo.

Kai kurios aukos prievartavimo metu jau buvo praradusios sąmonę. Vienai merginai buvo suduota kirvio pentimi į galvą.

Nuo kelyje Vilnius–Kaunas siautėjusio maniako pavyko išsigelbėti tik vienai merginai.

K. Jonaitis yra teigęs, kad merginos sutikdavo su juo mylėtis savo noru, tačiau vėliau jį šantažuodavo, reikalaudamos pinigų.

Pareigūnai neatmeta versijos, kad K. Jonaitis galėjo nužudyti ir dar vieną merginą, tačiau jos kūnas nėra rastas, todėl kaltinimas dėl šio nusikaltimo vyriškiui nebuvo pareikštas.

Kartu su K. Jonaičiu į teisiamųjų suolą sėdo ir jo žmona, kaltinta vogtų daiktų įsigijimo. Jonaičių namuose buvo rasta nužudytų merginų rankinių, lūpų dažų, veidrodėlių.

K. Jonaitis už nužudymą kartą jau buvo teistas 1986 metais. Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nuosprendžiu K. Jonaitis už Algimanto P. nužudymą buvo nuteistas kalėti 15 metų, tačiau 1997 metais prezidento vadovaujama Malonės komisija patenkino neigiamai charakterizuoto nuteistojo už nužudymą prašymą, ir jis pirma laiko išėjo į laisvę.