Medikai prašo visuomenės pagalbos – jei kur nors išvysite tokį įrenginį, kurio niekur kitur panaudoti neįmanoma nei suteikiant profesionalias sveikatinimo paslaugas, paskambinkite 112.

Paramediko ir mediko komanda į Vilijampolę, Neries krantinėje esantį 6 -ąjį namą buvo iškviesta šiąnakt – 3.31 val. Pas blogai pasijutusią kaunietę jie užtruko apie 15 – 20 minučių. Grįžę prie greitosios pagalbos automobilio medikai pastebėjo, jog jo durys atrakintos, o viduje nėra ant sienos kabėjusio defibriliatoriaus. Kadangi naktį buvo pasnigę, matėsi pėdos žmogaus, atėjusio iki transporto priemonės, įlipusio į jo vidų ir vėliau pasukusio už namo. Į įvykio vietą atvykusiems policijos pareigūnams nusikaltėlio aptikti nepavyko.

Defibriliatorių greitosios pagalbos stočiai yra nupirkusi Kauno miesto savivaldybė. Aparatas kainuoja 36 tūkst. litų, tačiau buityje juo pasinaudoti, išardyti ar parduoti neįmanoma.

Medikai, gelbstintis gyvybes, apgailestauja, kad itin svarbią jiems įrangą pavogė. “O gal ir vagiui kada nors prireiks mūsų pagalbos? Būsime dėkingi, jei defibriliatorius bus sugrąžintas”, – sakė Greitosios pagalbos stoties vadovė Irena Dabulskienė.