„Jau kurį laiką po Vilniaus atokesnius rajonus slampinėja įtartinas 35-40 metų vyras ir bando įlįsti pro atrakintas duris. Dar prieš kelias dienas - Riešėje, Bezdonyse, Karačiūnų rajone, Avižieniuose, o štai šiandien jau Santariškėse braunasi pro butų duris, prieš tai patikrindamas ar kas yra namuose“, – toks įspėjimas plinta socialiniuose tinkluose.

Įtariamojo medžioklės ėmėsi Vilniaus Visorių rajono seniūnaitis Saulius Staponkus, kai į jį kreipėsi įtartiną tipą pastebėję gyventojai.

„Vienas kreipėsi, paskui antras, kad vaikšto padugnė, klausinėja apie neva dingusį Taksų veislės šunį. Vienas gyventojas sulaikė įtariamąjį savo koridoriuje. Atėmė tapatybės kortelę ir nusirašė duomenis“, pasakoja S.Staponkus.

Įtariamasis buvo sulaikytas Nemenčinėje. Ten jis nieko pavogti nespėjo. Sulaikytasis buvo perduotas policijos pareigūnams, bet netrukus – vėl pastebėtas laisvėje.

Seniūnaitis išplatino įtariamojo nuotraukas bendruomenės feisbuko grupėje. Atsiliepė Vilniaus rajone, Riešėje, gyvenantys žmonės. Ten buvo apvogtas garbaus amžiaus vyras. Pamatęs nuotraukoje užfiksuotą žmogų, nukentėjęs senjoras atpažino įtariamąjį.

„Su Jonu, kurį apvogė, aš bendrauju beveik kas antrą dieną. Jis yra pensininkas, visiškai išsibalansavo po vagystės. Su juo niekas nesusisiekė, neprašė atpažinti pagal fotografiją. Nusiunčiau nuotrauką iš kameros, – jis atpažino jį“, – pasakoja Visorių seniūnaitis.

Žmonės ėmė piktintis, kodėl vagystėmis įtariamas vyras vaikšto laisvėje ir galimai daro naujus nusikaltimus?

„Aš pasakiau, kad mes esame – bendruomenė. Aš esu seniūnaitis. Aš nelinkęs šito taip palikti, nes esu pilietis ir man tai nepatinka“, - teigia S.Staponkus.

Vilniaus rajono policijos komisariato viršininkas Arvydas Sinis Delfi teigė, kad dėl šių įvykių pradėti 2 ikiteisminiai tyrimai. Vienas dėl pasikėsinimo padaryti vagystę Nemenčinėje, kitas – dėl 100 eurų vagystės įsibraunant į patalpas Riešėje.

Pasak A.Sinio, sulaikytas 40-metis įtariamasis visiškai prisipažino dėl nusikaltimo Nemenčinėje, todėl prokuratūra neprašė jo suimti ir iki teismo paleido įtariamąjį .

Tuomet tas pats įtariamasis padarė nusikaltimą Riešės kaime.

„Kai tik jis vėl pasirodys ir mes jį sulaikysime, jam bus pateikti nauji įtarimai ir procesas prasidės“, – aiškino komisariato vadovas. „Dabar jis mums reikalingas, kad galėtume pateikti įtarimus ir skirti kardomąją priemonę. Prašysime griežčiausios priemonės, nes jis kartoja nusikaltimus“.

Pareigūnai ketina kreiptis į kitus policijos komisariatus ir pasidomėti, ar ten tas pats žmogus nėra įtariamas panašiais nusikaltimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją