Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, nusikaltimas Marijampolės pataisos namuose įvykdytas trečiadienį, apie 18val., kai pasivaikščiojimo kiemelyje per konfliktą vienas nuteistasis kitam dūrė į kaklą.

Nukentėjusysis, gimęs 1980 m., mirė vežamas į ligoninę. Dėl ko kilo mirtinas konfliktas aiškinasi KD Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai.

Sėdi už dvigubą žmogžudystę

R. Raulynas kalėjime sėdi nuo 2001-ųjų metų už Lietuvą sukrėtusį nusikaltimą: 14-metės išprievartavimą ir dvigubą žmogžudystę.

Kaip tuomet rašė laikraštis „Akistata“, 21-erių metų R. Raulynas buvo tik grįžęs iš kolonijos, kur atliko bausmę dėl plėšimų ir vagysčių.

2001 m. gruodžio 3 d. jis dalyvavo šventėje Virbalyje, ten buvo ir 14-metė mergina kartu su motina ir patėviu.

Įkaušęs R. Raulynas ėmė kabinėtis prie aštuntokės, o galiausiai ją nusitempė į palėpę, smogė į veidą ir išžagino. Kitą rytą apie tai, kas įvyko, mergaitė papasakojo savo motinai, kuri norėjo pasiskųsti policijai, tačiau nusikaltėlis jai prigrasino to nedaryti, nes kitaip bus nužudyta.

Robertas Raulynas

Nepaisant to, kad motina į teisėsaugą nesikreipė, R. Raulynas su trim draugais vis tiek atvažiavo į jos namus gruodžio 7-ąją. Ten buvo surengta žiauri egzekucija – mamą ir patėvį įsilaužėliai subadė peiliu, o po to padegė namus.

14-metė R. Raulynas pagrobė ir išsivežė į Kauną, ten laikė uždaręs bute, kol galiausiai į butą įsiveržę pareigūnai žudiką sulaikė, o mergaitę išlaisvino.

Nusikaltimo organizatoriumi pripažintam R. Raulynui buvo skirta įkalinimo iki gyvos galvos bausmė, jo sėbrai jau atsėdėjo 20 metų ir buvo paleisti į laisvę.

Pareigūnus apipylė fekalijomis

Delfi jau anksčiau rašė, kad 2015 m. R. Raulynas figūravo skandalingoje istorijoje, kai Lukiškių kalėjimo prižiūrėtojus apipylė fekalijomis. Keršydami už tai trys pareigūnai jam surengė žiaurią egzekuciją.

Bylos duomenimis, sausio 2 d. rytą darbą naktinėje pamainoje baigę pareigūnai dėl padaryto drausmės pažeidimo į laikinojo sulaikymo kamerą vedė antrankiais surakintą nuteistąjį R. Raulyną, o kai šis leidosi laiptais, paskui kalinį einantis prižiūrėtojas kartą nuteistajam lazda smogė į nugarą, dėl ko šis susvyravo ir bandydamas nepargriūti įsikniubo į priekyje ėjusio pareigūno drabužius.

Kalinys išsilaikė, tačiau iš karto išgirdo, kaip vienas prižiūrėtojų garsiai sušuko, jog vyksta pareigūnų užpuolimas. O tada ir prasidėjo – iki gyvos galvos įkalintą nuteistąjį ėmė daužyti ir spardyti.

Lukiškių kalėjimas

Vėliau ekspertai nustatė, kad R. Raulynui buvo suduoti smūgiai į ne mažiau kaip į 9 kūno vietas, jam buvo praskelta galva, o patirti sužalojimai yra vertinami kaip nežymus sveikatos sutrikdymas. Egzekucija įvykdyta ne šiaip sau, kaip paaiškėjo, R. Raulynas keršydamas dėl naktį kilusio konflikto du pareigūnus apipylė fekalijomis.

„Jie žvengė kaip arkliai, garsiai pasakojo savo istorijas, todėl ėmiau belsti į duris, prašiau netriukšmauti, tačiau pareigūnai nesiliovė, o kai atidarė duris, man papriekaištavo, kad nemiegu, išvadino įvairiais rusiškais keiksmažodžiais – manau, daug ką pasako, kai pareigūnas kalba kalinių žargonu, – dėl ko kilo konfliktas pasakojo pats R. Raulynas. – Tada paprašiau, kad bent trumpam įjungtų elektrą, jog galėčiau arbatos išsivirti, bet niekas manęs neklausė.“

Už tai, kad primušė nuteistąjį, piktnaudžiavimu buvo apkaltinti pareigūnai – jiems teismas skyrė pinigines baudas, abu turėjo sumokėti kiek daugiau nei 6 tūkst. eurų.

Žudiko laiškas

Pernai R. Raulynas stojo prieš teismą kaip kaltinamasis dėl 2020 m. išsiųsto laiško, kuriame grasino susidoroti su nepilnamete ir jos motina.

„Tau py***da, tavo ramybė baigsis su lig ta diena, kai ji išeis į laisvę, sakė, kad tu ir tavo dukra esate abi geros šl***dros, tai jeigu nepradėsit kalbėti kaip reikia apeliaciniame teisme, jeigu nepakeisit parodymų, tai abidvi būsite išvežtos į užsienį dirbti prostitutėmis“, – iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus atskriejusiame laiške rašė R. Raulynas. Ir pridūrė, kad jeigu moteris „padarys kvailystę“ – kreipsis į policiją, tuomet negyvens – bus užkasta.

Vėliau jis aiškino, kad laiško adresatų nė nepažįsta, o jį parašė Linos Kašėtės prašymu. Būtent pastaroji atlikinėjo 5 metų laisvės atėmimo bausmę už prekybą narkotikais ir buvo suinteresuota, kad mergina pakeistų savo parodymus.

Robertas Raulynas

Pati L. Kašėtė pareigūnams aiškino, kad R. Raulyno neprašė paveikti liudytojos, tačiau pripažino, jog bendravo su nuteistuoju iki gyvos galvos ir šis laišką galėjo parašyti iš pykčio – esą ji nepadėjo jam gauti interneto modemo, kuris įkalinimo įstaigoje yra draudžiamas daiktas. Tiesa, moteris negalėjo pasakyti, iš kur žudikas gavo liudytojos namų adresą.

Tuo metu R. Raulynas neneigė, kad parašė laišką, tačiau tikino, jog jis niekada nesiekė paveikti liudytojų, kad šie duotų melagingus parodymus apeliacinės instancijos teisme.

„Tai, kad išsiunčiau laišką, dar nereiškia, jog turėjau tikslą paveikti liudytoją duoti melagingus parodymus“, – kalinys tikino, kad laišką išsiuntė L. Kašėtės prašomas, tą nurodė ir laiške, ant voko nurodė savo adresą, o esą jeigu būtų siekęs elgtis neteisėtai, to nebūtų daręs.

R. Raulynas sėdėdamas kalėjime taip pat nuolat rašo įvairiausius skundus, yra nepatenintas sąlygomis, aiškina, kad už grotų yra kankinamas. 17 metų jis praleido Lukiškėse, po to buvo perkeltas į Šiaulių tardymo izoliatorių, o galiausiai atsidūrė Marijampolės pataisos namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)