Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Danutė Mickevičienė penktadienį paskelbė, kad Kelių eismo taisykles (KET) pažeidusiam V. Judzentavičiui skiria pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę, bet jos vykdymą atideda dvejiems metams.

Svarbu: žiūrėti straipsnio pabaigą, atnaujinta informacija.

Bausmės vykdymo atidėjimo metu nuteistajam, kuris nuosprendį dar galės skųsti, teismas uždraudė išvykti iš gyvenamosios vietos ribų ilgesniam kaip 7 parų laikotarpiui be Probacijos tarnybos leidimo. Jis taip pat privalo sumokėti 15 MGL (565 eurų) baudą į Nuo nusikaltimų nukentėjusių asmenų fondą.

Žuvusio 56 metų Petro Pušinsko žmonai teismas priteisė beveik 8 tūkst., o dukrai ir sūnui – po 3,6 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą.

V. Judzentavičius buvo nuteistas dėl avarijos 2013 m. kovo 1 d., kai 6.44 val., važiuodamas Vilniuje, Savanorių pr., ties 80A pastatu, pėsčiųjų perėjoje automobiliu „Peugeot 508” parbloškė ir mirtinai sužalojo P. Pušinską. Pėsčiasis per pėsčiųjų perėją ėjo degant raudonam šviesoforo signalui, tuo metu V. Judzentavičius prieš perėją nesustojo – jam tuo metu degė dar geltonas signalas.

Be to, ekspertai nustatė, kad automobilis judrioje sostinės gatvėje viršijo leistiną greitį – vietoj 50 važiavo 63 km/val. greičiu.

Žuvęs pėsčiasis buvo neblaivus – jam nustatytas 0,85 prom. girtumas.

Tą rytą P. Pušinskas ėjo į darbą – iki darbovietės jam buvo visai netoli, tereikėjo tik pereiti per kelią.
Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas verslininkas teisme pripažino, kad viršijo leistiną greitį.

„Vyras išėjo degant raudonai šviesai, neblaiviame stovyje, nespėjau sustabdyti, prieš pat automobilį iššoko“, – yra sakęs V. Judzentavičius.

Paklaustas, ar jaučiasi kaltu dėl tragiškai pasibaigusio eismo įvykio, verslininkas sakė: „Kalti čia visi, nekaltų čia nėra“.

Atnaujinta informacija – V. Judzentavičiui byla nutraukta

Informuojame, kad Vilniaus apygardos teismas 2016 m. sausio 7 d. pakeitė Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendį ir nutarė V. Judzentavičių atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės kaltinamajam susitaikius su nukentėjusiaisiais. Šiuo pagrindu baudžiamoji byla jo atžvilgiu buvo nutraukta.

Tačiau vadovaudamasis įstatymais teismas V. Judzentavičiui paskyrė baudžiamojo poveikio priemonę – 15 MGL (564, 9 Eur) įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Jeigu V. Judzentavičius per vienerius metus nuo atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės padarys baudžiamąjį nusižengimą ar neatsargų nusikaltimą, teismas gali panaikinti sprendimą dėl atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės ir spręsti dėl jo baudžiamosios atsakomybės už visas padarytas nusikalstamas veikas, o jeigu jis per tą patį laikotarpį padarys naują tyčinį nusikaltimą, šis sprendimas atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės nustos galioti ir bus sprendžiama dėl jo baudžiamosios atsakomybės už visas padarytas nusikalstamas veikas.