Ketvirtadienio vakarą VSAT Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pasieniečiai vykdė tarnybą Šakių rajone, prie sienos su Rusija. Ant kelio Sudargas - Slavikai pareigūnai pamatė gulintį žmogų. Prišokę prie jo pasieniečiai išvydo, kad vyrui stipriai sužalota galva bei rankos plaštaka.

Netoliese, prie Sudargo kaime esančios parduotuvės, gulėjo dar vienas smarkiai sumuštas vyras. Rociškių užkardos pasieniečiai skubiai iškvietė greitąją medicinos pagalbą ir Šakių policijos pareigūnus.

Aplinkui sukiojosi būrelis įsismarkavusių asmenų. Netrukus pradėjo aiškėti, kad jie ir galėjo sumušti abu nukentėjusiuosius. Pareigūnai sulaikė vietinius 17-os, 29-erių, 44-erių vyrus bei 26-erių moterį. Šie asmenys dėl įvairių pažeidimų tiek pasieniečiams, tiek policijos pareigūnams jau buvo žinomi ir anksčiau.

Atvykę medikai ant kelio gulėjusį nukentėjusį, 49-erių Šakių rajono gyventoją, išvežė į Jurbarko ligoninę. Jam buvo prakirsta galva, sužalotas veidas, o rankos plaštaka buvo paplūdusi krauju. Šakių medikai irgi į ligoninę išvežė šiek tiek mažiau nukentėjusį 45-erių to paties rajono gyventoją.

Netrukus pasieniečiai sulaikytą įtariamų mušeikų ketveriukę perdavė atvykusiems Šakių policininkams, kurie aiškinasi šio incidento aplinkybes.