Tikrinimo metu VSAT pareigūnams kilo įtarimas dėl transporto priemonės identifikavimo numerio (VIN) tikrumo. Paaiškėjo, kad suklastotu VIN buvo užmaskuotas autentiškas numeris. Nuo priekinio stiklo nuėmus lipduką su VIN, rastas kitas identifikavimo numeris. Patikrinę jį per Interpolo duomenų bazę, pasieniečiai gavo atsakymą, kad šio 2019 m. laidos „Lexus“ markės automobilio, kaip vogto, nuo kovo 30 d. ieško britų policija.

Vairuotojas paaiškino šį automobilį prieš tris dienas pirkęs lizingu Didžiojoje Britanijoje, o apie tai, kad jo VIN suklastotas, nieko nežinąs.

Visureigio vairuotoją VSAT pareigūnai pristatė į Kalvarijos pasienio užkardą ir ten jį apklausė. Kauniečiui skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.
VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl didelės vertės turto įgijimo, valdymo, naudojimosi arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją