Policijos pareigūnai pranešimą apie tragediją gavo šeštadienio vakarą, apie 20-tą valandą.

Pranešta, kad 2017 m. gimęs berniukas negyvas rastas vonioje. Atgaivinti skendusio vaiko, deja, nepavyko. Policijos pareigūnai aiškinasi įvykio priežastis. Pirminiais duomenimis, įvyko tragedija, kai mažylis kuriam laiko liko be suaugusiųjų priežiūros.

Utenos apskrities Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Irena Gaigalienė dėl skausmingos netekties šeimai ir artimiesiems reiškia užuojautą.

Vaiko teisių gynėjai sako, kad skubiai pasiūlė psichologinę pagalbą šeimos nariams. Domėjosi, kaip jaučiasi kiti šeimoje augantys vaikai, bendravo su jais. Iki šios nelaimės šeima nebuvo žinoma.

„Skaudūs ir tragiški nelaimingi įvykiai dar kartą primena, kad mūsų mažiausieji dėmesio reikalauja visur ir visada, nežiūrint jokių aplinkybių – tai laikas su vaikais namuose ar viešoje vietoje, suaugusieji šalia ar tik akimirkai vaikas paliktas vienas – visada turime išliktume budrūs“, – primena tėvams I. Gaigalienė.

Policijos pareigūnai reikiamus atsakymus dėl mirties priežasties turės ne anksčiau, nei po mėnesio.
Utenos apskr. vyriausiojo komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Asta Šuminienė Delfi informavo, kad pirminis tyrimas pradėtas dėl nelaimingo įvykio. Tikslesni duomenys bus gauti ne anksčiau, kaip po mėnesio, o gal ir vėliau, tai priklausys nuo to, kiek darbo turi ekspertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją