Ugniagesiai informavo, kad 10.47 val. surinkus išsiliejusius degalus viena eismo juosta buvo atlaisvinta. Po valandos eismas buvo visiškai atnaujintas.

Teigiama, kad gelbėtojai iš vilkiko bako į talpas perpumpavo apie 600 litų degalų. Taip pat į įvykio vietą padėti atvyko avariją patyrusio vilkiko įmonės automobilis.

Per eismo įvykį Vilniuje degalų į aplinką nepateko

Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai praneša, kad šį rytą per eismo įvykį Tūkstantmečio gatvėje degalų iš sunkiasvorio automobilio į aplinką nepateko. Degalai išsiliejo tik ant nelaidžios skysčiams kelio dangos, juos surenka atsakingos tarnybos.

Penktadienio ryte AAD Pranešimų priėmimo tarnyba buvo informuota, kad Tūkstantmečio gatvėje, kelyje oro uosto link, sunkiasvoris automobilis įvažiavo į kanalizacijos šulinį ir prakirto degalų baką.

Į įvykio vietą iškart atvyko Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, AAD Vilniaus aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai ir UAB „Grinda“ darbuotojai.

Ugniagesių pajėgos iškart pradėjo darbus, kad užsandarintų baką ir degalų nepatektų į gruntinius vandenis.

Prakirto degalų baką

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad 8.48 val. buvo gautas pranešimas, jog Tūkstančio gatvėje (prie „Porsche“ centro), važiuojant Minsko pl. link, vilkikas „Mercedes Benz“ užvažiavo ant šulinio ir prakirto degalų baką.

Anot gelbėtojų, bake buvo apie 1 tona degalų. Buvo bandoma užsandarinti degalų baką, taip pat ugniagesiai renkažo išsiliejusius teršalus, kad jie nepatektų į gruntinius vandenis.

Vilniaus policija informavo, kad eismas buvo uždaromas nuo Savanorių pr. (žiedinės sankryžos) Minsko pl. link.

Įvykio vietoje dirbo gausios ugniagesių pajėgos, policijos pareigūnai bei įmonės „Grinda“ darbuotojai.

Dėl įvykio susidarė milžiniškos automobilių spūstys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)