„Viena iš versijų gali būti, kad tėtis priėmė sprendimą be vieno iš tėvų sutikimo išvežti vaiką ir į užsienį. Visos versijos svarstomos šiuo metu“, – LRT radijui pirmadienį teigė I. Skuodienė.

„(Kol kas – ELTA) šitą situaciją būtų sunku dar vertinti kaip grobimą, galbūt labiau vertintume, pirminiais duomenimis, kaip bendravimo tvarkos nesilaikymą, nes tai yra para ir daugiau“, – teigė I. Skuodienė.

Ji pažymėjo, kad kad bendrai šiais metais iki rugsėjo pabaigos tarnyba sulaukė 16 prašymų dėl vaikų grobimo, kuomet jie buvo atvežti į Lietuvą ir 18 prašymų, kai vaikai buvo išvežti iš Lietuvos be vieno iš tėvų sutikimo.

Policija: tėvas su vaiku gali būti išvažiavę iš Lietuvos

Kaip Eltai sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Julija Samorokovskaja, tėvui negrąžinus motinai jų 5-mečio, teisėsauga pradėjo berniuko ir vyro paiešką.

„Paskelbta mažamečio ir vyro paieška. Kadangi turima duomenų, kad jie gali būti išvažiavę iš Lietuvos Respublikos teritorijos, paskelbta ir tarptautinė paieška“, – sakė J. Samorokovskaja.

ELTA primena, kad Vilniuje sekmadienį moteriai buvęs sutuoktinis negrąžino vaiko.

Teisėsaugos duomenimis, sekmadienio vakarą į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi moteris, teigianti, kad šeštadienį, apie 12 val., Vilniuje, buvęs sutuoktinis, vykdant teismo nutartį, pasiėmė 2018 m. gimusį sūnų ir turėjo jį grąžinti sekmadienį, iki 17 val., tačiau vaiko negrąžino.

Delfi duomenimis, moteris pareigūnams pasakojo, kad vaiko tėvas neatsiliepia į skambučius bei neatrašo į žinutes. Pranešėja taip pat paminėjo, jog susisiekė su buvusio vyro advokatu, tačiau jis arogantiškai bendrauti atsisakė.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vaiko pagrobimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)