Į įvykio vietą atskubėjo policijos pareigūnai ir ugniagesiai. Gelbėtojai tuoj pat ėmėsi darbų, atsivežė ir specialias putas, kurios užšaldo dujas ir sumažina sprogimo tikimybę.

Paaiškėjo, kad trūko požeminis dujų vamzdis. Tačiau sprogimo galimybė, anot pareigūnų, yra gana reali.

Aštrus dujų kvapas jaučiamas už keliasdešimt metrų, nors ugniagesiai greitai užsuko dujų rezervuaro sklendę. Eismas sustabdytas Rinktinės, Tuskulėnų ir Apkasų gatvėse.

Į šalia esančią „Maximą“ žmonės neįleidžiami, pirkėjai iš jos evakuoti be panikos.

„Gavome informaciją iš policijos pareigūnų, evakavome darbuotojus ir pirkėjus. Tikimės, per pusvalandį ar valandą žinosim daugiau“, – DELFI sakė prekybos tinklo „Maxima LT“ Komunikacijos vadovė Renata Saulytė.

Papildyta 21.10 val.: apie 21.05 val. policijos pareigūnai padidino saugos zoną aplink degalinę. Kitapus gatvės stoviniavę smalsūs vilniečiai nuginti toliau nuo teritorijos. Kiekvieną prisiartinusį praeivį pareigūnai sulaiko, kategoriškai drausdami artintis prie degalinės. Kai kurie smalsuoliai pasitraukė tik po antro ar trečio paraginimo.

Papildyta 21.45 val.: R. Saulytė patikslino, kad atsižvelgus į parduotuvės darbo laiką nuspęsta darbuotojus į namus išleisti anksčiau, juolab, kad sugrįžti jiems būtų leista prieš pat darbo pabaigą – parduotuvė dirba iki 22 val.

Papildyta 21.55 val.: eismas Apkasų gatvėje buvo atidarytas. Pavojinga situacija suvaldyta, sprogimo pavojaus nebėra.

DELFI dėkoja skaitytojams, kurie pasidalino nuotraukomis, filmuota medžiaga ir informacija.