Rugsėjo 18-19 d. pareigūnai, socialiniame tinkle aptikę skelbimus apie nelegaliai parduodamas kaitinamojo tabako cigaretes „Heets“, organizavo patikrinimą. Pas aštuoniolikmetį jaunuolį rasta ir paimta 49 pakeliai kaitinamojo tabako cigarečių „Heets“, o pas 21 metų jaunuolį ‒ 60 pakelių tokių pat cigarečių. Pastarasis, sužinojęs, kad ketino parduoti cigaretes pareigūnams, išmetė jas ir bandė sprukti. Sulaikytas atsisakė prisistatyti, nevykdė kitų teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų, praneša Vilniaus policija.

Jaunuoliams pradėtos administracinės teisenos dėl prekybos akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už šį pažeidimą gresia bauda nuo 400 iki 1900 eurų. 21 metų jaunuoliui teks atsakyti ir už pareigūnų teisėtų nurodymų ar reikalavimų nevykdymą, už tai jam gresia bauda nuo 90 iki 140 eurų.

Taip pat pareigūnams įkliuvo ir dvi moterys, savo paslaugas reklamuojančios internete. 42 ir 28 metų moterys už vertimąsi prostitucija patrauktos atsakomybėn pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 487 str.