Iš namų Pilaitės rajone išėjusios ir dingusios jaunos moters su trijų mėnesių kūdikiu nuo ankstyvo pirmadienio ryto ieškojo pasieniečių sraigtasparnis, o policija pasitelkė tarnybinius šunis ir termovizorius.

Pasieniečių paieška užtruko apie valandą

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis Delfi pakomentavo, kaip vyko asmenų paieška.

„Iš policijos šiandien ryte buvo gautas prašymas pasitelkti sraigtasparnį paieškai vykdyti. Tai dažnai pasitaikantis dalykas, policija kreipiasi, kadangi mes turime sraigtasparnių su įranga“, – teigė G. Mišutis.

VSAT atstovas atskleidė, kad ryte buvo pakeltas sraigtasparnis ir pradžioje žvalgytas numanomas rajonas. Su specialia įranga pasieniečiai pastebėjo ant žemės buvusius du asmenis. Teigiama, kad tada tokiais atvejais virš vietovės pakimba sraigtasparnis ir atvedamos antžeminės pajėgos.

Per ryšį pilotai pareigūnams aiškino kur eiti, kad surastų dingusius asmenis. „Buvo atvesta policija, jie tuos asmenis pasiėmė. Tuo pasieniečiai ir baigė darbus, net nenusileido ant žemės“, – pasakojo VSAT atstovas.

Pasieniečiai su sraigtasparniu asmenis rado gana greitai – per valandą.

Bus perduoti medikams

„Rasta su kūdikiu sveika ir gyva“, – sakė Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Moteris ir vaikas buvo rasti apie 10 val. 20 min., informavo Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Jo atstovė J. Samorokovskaja Eltai sakė, kad mama ir kūdikis bus perduoti medikams apžiūrėti.

Specialistai inicijuos pagalbą

„Šiuo metu svarbiausia, kad policija rastų mamą su kūdikiu gyvus ir sveikus. Kai tik jie bus rasti, nedelsdami susisieksime su šeima, įvertinsime, kokios pagalbos gali reikėti, ir kartu su socialiniais partneriais ją inicijuosime. Iki šiol nebuvome gavę pranešimų, kad šeimai gali reikėti pagalbos, tad paslaugos teikiamos nebuvo. Svarbu žinoti, kad vaikelio susilaukusios mamos dažnai būna itin pažeidžiamos, gali susidurti su emociniais sunkumais ar depresija, tad labai svarbu, kad šalia esantys artimieji pastebėtų tokias būsenas, padėtų mamai, nusiųstų pagalbos“, – komentare Eltai teigė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Vilniaus miesto skyriaus vedėjas Gedas Batulevičius.

Pasak jo, šiuo metu pagalbą siūlo savivaldybėse veikiantys pagalbos šeimai centrai, nevyriausybinės organizacijos. Galima kreiptis į Krizinio nėštumo centrą, psichinės sveikatos centrą ar kitas psichinės sveikatos stiprinimo paslaugas teikiančias įstaigas, gauti nemokamą psichologinę pagalbą. Vaiko teisių gynėjai taip pat visuomet pasirengę padėti, tačiau tai padaryti gali tik tuo atveju, jeigu informacija apie galimus šeimos sunkumus juos pasiekė.

„Tad būkime dėmesingi. Pastebėję, kad moters elgesys kinta, pasikalbėkime su ja, patarkime, kas galėtų padėti, arba net palydėkime,“ – Eltai teigė G. Batulevičius.

Kilus klausimams, tarnyba kviečia žmones pasikonsultuoti su vaiko teisių gynėjais paskambinus nemokamu tel. 8 800 10 800, taip pat galima parašyti žinutę interneto svetainėje vaikoteises.lrv.lt esančiame pokalbių laukelyje. Pranešti apie vaiko teisių pažeidimą galima artimiausiame vaiko teisių apsaugos skyriuje – užpildyti formą Tarnybos interneto svetainėje arba paskambinti bendruoju pagalbos numeriu 112.

Ieškojo nuo pat ryto

„Šiandien ryte buvo pasitelktas pasieniečių sraigtasparnis; kadangi vyksta ikiteisminis tyrimas, plačiau komentuoti negalime,“ – anksčiau Eltai teigė Vilniaus apskrities policijos atstovas Tomas Bražėnas.

Dingusiosios ir jos kūdikio taip pat ieškojo ugniagesių narai: po vidurnakčio pirmadienį Vilniuje valtimi buvo žvalgoma Neries upės pakrantė, teritorijos Vilniaus rajone, Eltą informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Liana Binkauskienė.

Vilniaus apskrities policija daugiau nei parą ieškojo iš namų Pilaitės rajone išėjusios ir dingusios jaunos moters su trijų mėnesių kūdikiu.

Buvo ieškoma dingusi moteris (gimusi 1991 m.) ir jos kūdikis (gimęs 2023 m.).

Sekmadienį, apie 8–9 val., 32 metų moteris, pasiėmusi trijų mėnesių dukrelę, išėjo iš namų Vilniuje ir dingo. Jų buvimo vieta nebuvo žinoma, moteris į telefono skambučius neatsakė. Apie dingimą pranešė moters mama.

Eltos žiniomis, moteris su kūdikiu buvo dingusi ir šeštadienį, tačiau tąkart ji buvo surasta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)