Sausio 6 d. Šalčininkų r. policijos komisariato pareigūnai atliko kratą vilniečio (gimusio 1970 m.) namuose sostinės Ribiškių g.

Įvairiose slėptuvėse po gyvenamuoju namu ir šalia esančiame jo motinos name rasta apie 1 t raugo ir apie 100 l naminės degtinės. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelio kiekio neteisėtų naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo.

Namo šeimininkas buvo sulaikytas besidarbuojantis prie aparato naminei degtinei gaminti. Jis Vilniaus apskrities policijai žinomas naminukės gamintojas ir platintojas pravarde Vasia. Ilgus metus jis aprūpindavo savo produkcija sostinės ir Vilniaus, Elektrėnų bei Šalčininkų rajonų „taškus“.

2021 m. po pareigūnų vizito buvo rastas didelis naminės degtinės kiekis bei aparatas naminei degtinei gaminti, įrengtas po gyvenamuoju namu ir integruotas į pastato šildymo sistemą. Vasia „užsidirbo“ baudžiamąją atsakomybę, bet pareigūnų žiniomis, sumokėjęs 3 800 eurų baudą, jau kitą dieną tęsė nelegalų verslą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)