Per praėjusią savaitę mirė keturi: trys rasti tabore, vienas - prie stoties esančiame viešbutyje "Panorama".

Šį pirmadienį šalia taboro esančioje gatvėje rastas vilkiko iš Baltarusijos 32 metų vairuotojas, nuo narkotikų numiręs kabinoje. Antradienį Prūsų gatvėje numirė čigonų heroinu apsinuodijęs narkomanas su nemenku stažu (policijoje buvęs daugybę kartų).

Trečiadienį tabore rastas trečiasis. Pasak pareigūnų, čigonai į heroino miltelius maišo visokius nuodus, kad padidintų narkotikų kiekį. Neoficialiais duomenimis, į narkotikus maišomi net nuodai žiurkėms.

Kaip DELFI sakė policijos pareigūnai, narkotikai tabore būna tiek primaišyti visokiomis cheminėmis medžiagomis, kad jų net tarnybiniai šunys, dresuoti narkotikų paieškai, neužuodžia.

Ketvirtadienį Vilniaus policija išplatino pranešimą, kuriame rašoma, kad ne kartą atliktos narkotinių medžiagų ekspertizės parodė, kad anksčiau tabore pardavinėtų narkotikų (heroino) sudėtyje, kvaišalų buvo randama nedaug – vos 8 ar 10 procentų. Taip buvo dėl didelio narkotinių medžiagų platintojų tarpininkų skaičiaus. Norėdami gauti didesnį pelną, jie skiesdavo narkotines medžiagas įvairiais priedais. Dabar, atlikus tabore paimtų narkotinių medžiagų ekspertizę, pirminiais duomenimis buvo nustatyta, kad pardavinėjamo heroino sudėtyje kvaišalų koncentracija yra nuo 30 iki 50 procentų. Narkotikus vartojantiems asmenims, tokia neįprastai didelė kvaišalų dozės koncentracija tampa mirties priežastimi. Stiprios koncentracijos heroino atsiradimas juodojoje rinkoje yra pagrindinė narkotikų perdozavimo ir asmenų mirties priežastis.