Į tokią situaciją pakliuvo vienas vilnietis, nusprendęs pasilinksminti su sostinės Stoties rajone sutikta prostitute. Susidūrimas su lengvabūde mergina jaunam vyrui galėjo baigtis liūdnai – prostitutės apsauga rūpinęsis vilnietis Sergejus Bondarevas kliento vos nepasmaugė, kai šis atsisakė susimokėti už ramybę.

Tokios aplinkybės paaiškėjo Vilniaus miesto apylinkės teismui išnagrinėjus net 13 kartų teisto S. Bondarevo baudžiamąją bylą.

Balandžio 6-ąją iš pataisos namų paleistas S. Bondarevas gyvenimu laisvėje mėgavosi vos dvi savaites – praėjus vos 5 d. po išėjimo į laisvę vyras prie turistų nakvynės namų Sodų g. užpuolė ir sumušė po linksmybių su prostitute į namus ketinusį traukti vilnietį.

Nukentėjusysis pareigūnams pasakojo, kad apie 20 val. geležinkelio stoties rajone, prie restorano „McDonald's” jį užkalbino mergina.

„Sutarėme, kad ji suteiks man lytines paslaugas netoliese esančiame viešbutyje už 200 Lt atlygį, už viešbučio kambarį papildomai sumokėjau 30 ar 40 Lt, – sakė jis. – Maždaug po pusės valandos, išeinant iš viešbučio, prie įėjimo mane sustabdė vyras, kuris prisistatė policininku ir pradėjo kratyti mano kelnių kišenes, reikalaudamas sumokėti, kad nebūčiau baudžiamas už naudojimąsi prostitutės paslaugomis“.

Nukentėjusysis teigė, kad policininku prisistatęs vyras rado piniginę ir bandė ją atimti, tačiau jis pasipriešino.

„Tada jis man smogė į veidą, ėmiau rėkti, kad išgirstų viešbučio personalas ir nubėgau į kambarį, kur prieš tai buvau su mergina, bet tas vyras mane pasivijo, pargriovė ant lovos, ėmė smaugti, kol nusilpęs praradau sąmonę“, – sakė jis.

Vilnietis tikino, kad atsibudęs nerado piniginės – joje be dokumentų buvo 800 Lt. Kambaryje nebuvo ir prostitutės.

S. Bondarevą pareigūnai sulaikė tik po dviejų savaičių. Į areštinę uždarytas vyras pasakojo, kad išėjęs iš įkalinimo vietos susipažino su mergina, kuri vertėsi prostitucija.

„Kartais ją saugojau nuo pasitaikančių agresyvių klientų“, – apie savo naujas pareigas kalbėjo S. Bondarevas.

Jis pripažino, kad norėjo apiplėšti prostitutės klientą. „Kadangi jis neatidavė piniginės, tarp mūsų kilo grumtynės“, – sakė kaltinamasis.

Tiesa, jis neigė, kad iš kliento pagrobė 800 Lt – esą piniginėje buvo vos 200 Lt.

Tokie S. Bondarevo argumentai neįtikino teismo – jam teks nukentėjusiajam sumokėti visus pagrobtus pinigus. Be to, nuteistajam skirta 2 metų laisvės atėmimo bausmė.