Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė, kad 56 metų J. Kriukovas areštinėje turės atlikti 20 parų arešto bausmę. Tuo metu jo bendras – 24 metų Aleksandras Mašinas, pravarde Bielyj, areštinėje praleis 16 parų. Jam taip pat teks sumokėti 10 MGL dydžio (1 300 Lt) baudą, kuri skirta kitoje byloje.

Bylos duomenimis, J. Kriukovas ir A. Mašinas dar 2011-ųjų lapkritį prie sostinės „Akropolio“ iš vieno verslininko reikalavo 20 tūkst. Lt – šis esą buvo skolingas už prarastas akcizais neapmokestinamas cigaretes.

„Kai susitikimo prie „Akropolio“, vyrai man nurodė atsisėsti į jų automobilį – J. Kriukovas buvo su pistoletu, įrėmė man ginklą į koją ir liepė pasakoti, – pareigūnams sakė nukentėjusysis. – Paklausus, ką pasakoti, J. Kriukovas pasakė, kad nuveš į mišką, peršaus kojas, tai sužinosiu apie ką pasakoti. Po to Belyj paklausė, ar žinau, kad mano pažįstami „Na pacanskij tavar kinuli“ – pagrobė cigaretes, šlagbaumą sulaužė ir apgadino automobilį „Mercedes“. Apie tai nieko nežinojau, tuomet jie man pasakė, kad esu skolingas už 14 dėžių cigarečių, t. y. apie 20 tūkst. Lt“.

„Skolą“ nukentėjusiajam vyrui buvo nurodyta sumokėti po kelių dienų.

„Pasakiau, kad nesurasiu tokios sumos, bet man atkirto, jog tai mano bėdos“, – vyras teigė, kad po kelių dienų jam paskambinęs J. Kriukovas vėl kvietė susitikti, bet šis į susitikimą taip ir neatvyko.

Kriukas taip pat buvo pripažintas kaltu dėl neteisėto disponavimo šoviniais – nustatyta, kad dar 2003 m. jis Gariūnuose įgijo 11 fabrikinės gamybos 9 mm kalibro pistoleto šovinių su guminėmis kulkomis. Juos J. Kriukovo automobilyje aptiko policijos pareigūnai.

J. Kriukovas pripažino jam pateiktus klausimus, neneigė, kad bandė „išmušti skolą“, tačiau kas prašė atlikti tokią paslaugą, pareigūnams nenurodė – esą neprisimena.

„Pasakiau vaikinui, kad šis grąžintų pinigus žmogui, kurį apgavo dėl cigarečių“, – J. Kriukovas teigė, kad nukentėjusiajam negrasino, taip galėjo atrodyti dėl jo kalbos manieros. „Kalbu pakeltu tonu“, – sakė jis.

Kaltinimus pripažino ir A. Mašinas.

Šiuo metu sostinės teisme nagrinėjama dar viena baudžiamoji byla, kurioje J. Kriukovas ir pasaulio absoliutus kultūrizmo čempionas Olegas Žuras kaltinami savaldžiavimu – pareigūnai teigia, kad vyrai vieną vilnietį grasino nuvežti į mišką ir išprievartauti.

„Būsi sumuštas, apmyžtas, išprievartautas, išžudysime tavo šeimą“, – grasinimų sulaukęs vilnietis išsigando ir kreipėsi pagalbos į policijos pareigūnus.