Tiesa, mainais už atvertas areštinės duris dvidešimtmetis vaikinas turės iš viso pamiršti vairavimą, keliones be pareigūnų žinios – jam trečiadienį paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir, kaip kardomoji priemonė, paimtas vairuotojo pažymėjimas.

Dar viena priežastis, dėl kurios jauno vaikino neprašoma suimti – eismo įvykio metu buvo blaivus ir per apklausą atvirai papasakojo, kodėl sukėlė skaudžią avariją.

Paaiškėjo, kad greičio pedalą numynęs vaikinas tiesiog pats nesuprato, kokia galia slypi po BMW variklio dangčiu. Perjungdamas bėgį nesugebėjo suvaldyti automobilio ir vairo, todėl rėžėsi tiesiai į viešojo transporto stotelėje stovinčius žmones.

Antradienį prie areštinės atėję vaikino tėvai ėmė atsiprašinėti tų, kuriems jų sūnus sukėlė tiek skausmo, mamos akyse pasirodė ašaros. Apie 17.30 val. iš areštinės išėjęs A. Ivanauskas taip pat atgailavo dėl įvykio.

DELFI primena, kad sunkiai sužalota nepilnametė (gimusi 2003 m.), kuriai nustatyti daugybiniai kūno sumušimai, gaktikaulio šakos lūžimas, juosmeninių slankstelių lūžiai ir moteris (gimusi 1963 m.) - jai nustatyta politrauma. Abi jos paguldytos į ligoninės reanimacijos skyrių.

Sužalojimus patyrė dar keli žmonės: paauglys (gimęs 1999 m.), nepilnametė (gimusi 2003 m.), moteris (gimusi 1965 m.), moteris (gimusi 1992 m.) ir moteris (gimusi 1951 m.), kurie dėl įvairių kūno sužalojimų gydomi ambulatoriškai.

Iš karto po avarijos į pagalbą nukentėjusiems suskubo Vyriausybės pastato apsauga.

Jaunam vairuotojui ir su juo važiavusiai merginai sužalojimų išvengti pavyko. Tačiau iš karto po avarijos vaikinas į namus negrįžo. Jis uždarytas į areštinę.

Dėl avarijos politikai vėl prisiminė anksčiau jau keltas diskusijas, kad galingų automobilių vairavimas neturi būti prieinamas jauniems ir nepatyrusiems vairuotojams.