Apgaulę supratusi viešbučio „Eiva“ savininkė kreipėsi į policiją. Elena Vinklerienė pranešė, kad dar praėjusių metų gruodžio 29 d. kambarį užsisakė ir jame apsigyveno vyras, kuris tvitino esąs naujas Marijampolės moterų krepšinio klubo „Sūduva“ treneris.

Vyras iš pradžių sumokėjo 120 litų už dvi paras, tačiau ramiai sau viešbutyje gyveno apie dvi savaites. Vyras tikino, kad jis sumokėtų ir pats, bet esą kažkas apsilankė jo nuomojame kambaryje, kai jis per skubėjimą paliko neužrakintas duris, ir pavogė jo pinigus.

E. Vinklerienė DELFI pasakojo, kad vis nesulaukdama pinigų ji kreipėsi į moterų krepšinio klubą. Klubo vadovas patikino, kad jokio naujo trenerio nesamdė, o viešbutyje įsikūręs vyras – apsimetėlis.

„Supratusi apgaulę, pranešiau policijai. Vyras kalbėjo labai įtikinamai. Visgi kelias dienas nesulaukusi pinigų paprašiau jo pateikti klubo garantinį raštą ir pateikiau pavyzdį. Jis žadėjo viską sutvarkyti, tačiau raštą delsė pristatyti, – pasakojo E. Vinklerienė. – Kėlė įtarimų, kad vyras skelbėsi ir butus remontuojantis, ir vaikus mokinantis įvairių dalykų, o pats beveik niekur neišeidavo iš viešbučio. Po to kai pranešiau policijai, sužinojau, kad savo tikru vardu ir pavarde viešbutyje užsiregistravęs vyras buvo ką tik išėjęs iš įkalinimo įstaigos“.

Žmogus įkliuvo kai žmonių prašinėjo pinigų - rinko „aukas“ Marijampolės bažnyčios remontui. Vyras vaikštinėjo po butus ir tikino esąs kunigas. Tokią informaciją policijos pareigūnams sausio 13 dieną pranešė vieno daugiabučio gyventojai įtarę, kad žmogus melu bando išvilioti pinigus. Lyg tyčia, viešbučio savininkė į policiją kreipėsi tą pačią dieną. Policijos pareigūnai netrukus sulaikė į kelias roles iškart sugebėjusį įsijausti asmenį.

Ėmė aiškėti, kad jis galėjo apgaule išvilioti pinigus iš žmonių ir žadėdamas atlikti remontą jų namuose.

E. Vinklerienė sakė, kad viešbutis patyrė 173 eurų nuostolį, tačiau neturi vilčių atgauti pinigus. Be to, įtariamas sukčiavimu vyras jau areštinėje.

Anot E. Vinklerienės, tai ne pirmas atvejis, kai tokie žmonės apsigyvena viešbučiuose, tačiau dar nė vienas taip nėra melavęs.

Marijampolės apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. ( sukčiavimas).

Manoma, kad į šio asmens pinkles galėjo pakliūti daugiau asmenų, todėl prašome nukentėjusiuosius arba ką nors žinančius apie šį įvykį, kreiptis į Marijampolės apskr. VPK tel. (8343) 91260 arba 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)