G. Einikis nubaustas už tai, kad gegužės 9-osios vakarą Klaipėdoje, Šiaulių g. esančiame viešbutyje girtas plūdosi, direktoriui smogė į veidą, o paskui necenzūriniais žodžiais įžeidinėjo atvykusius policininkus.

Teisme G. Einikis atgailavo ir prašė skirti minimalią baudą. Už nedidelį chuliganizmą G. Einikiui grėsė bauda nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų arba administracinis areštas iki trisdešimties parų. Už pasipriešinimą policijos pareigūnams - bauda nuo trijų šimtų iki penkių šimtų litų arba administracinis areštas nuo penkiolikos iki trisdešimties parų. 

Buvusio garsaus sportininko atgailą išklausė teisėjas Darius Kurpavičius. Teisėjas į areštinę G. Einikio nesiuntė, buvusiam sportininkui skyrė 400 Lt baudą.

Teisėjas D. Kurpavičius ne taip seniai, balandžio mėn., naktį iš 14-os į 15 d., pats dalyvavo panašiame incidente Vilniuje, vokiškame restorane „BUnte GAns“.

Tuomet policijos pareigūnai iš baro išsivežė Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorą Audrių Pėstininką. Teisėjas D. Kurpavičius kartu su bičiuliu į komisariatą vyko savo noru.

Pareigūnų duomenimis, gerokai prisiragavęs prokuroras pasigedo striukės, sukėlė skandalą ir pats iškvietė policijos pareigūnus. Suradęs striukę prokuroras su bičiuliais jau ėjo iš baro, kai lauke juos pasitiko policijos pareigūnai. Įsisiautėjęs prokuroras su pareigūnams nebuvo itin mandagus, tad ir buvo nuvežtas į policijos komisariatą. Ten A. Pėstininkui nustatytas 3,02 promilės girtumas.

Kitą dieną prokuroras apgailestavo dėl incidento, o teisėjas tvirtino, kad jis nieko blogo nepadarė ir jo girtumas nebuvo patikrintas. Nuo viešų komentarų teisėjas D. Kurpavičius susilaikė.

Incidentą matę liudytojai DELFI teigė, kad incidentas kilo tarp teisėsaugos atstovų ir Drąsiaus Kedžio draugo Mindaugo Žalimo, kuris yra pagrindinis liudytojas aukštų Policijos departamento pareigūnų, kaltinamų tuo, kad neužkirto kelio Kauno žudynėms, byloje.