Vilniaus apskrities policijos duomenimis, sausio 14 d. apie 13 val. 18 min. Vilniuje, ant geležinkelio pervažos Juodajame kelyje, iš Vilniaus į naująją Vilnią važiuojantis traukinys partrenkė staiga ant geležinkelio bėgių įžengusią mergaitę. Ji buvo gaivinama greitosios pagalbos automobilyje, bet dėl sužalojimų mirė.

Jos tapatybė nustatyta tik sekmadienio vakarą. Paaiškėjo, kad žuvo 2010 m. gimusi mažametė.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Kol kas nei Vilniaus 2-ojo policijos komisariato, nei prokuratūros atstovai negali atsakyti, kaip vaikas atsidūrė ant bėgių.

Oficialiai pranešama, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Vilniaus miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Gedas Batulevičius teigia, kad vaiko mirtis yra didelė netektis, todėl vaiko teisių gynėjai dėl šio skaudaus įvykio reiškia nuoširdžią užuojautą artimiesiems.

Įprastai vaiko teisių gynėjai reaguoja, kai pranešama apie galimai pažeidžiamas vaiko teises, arba kai žinoma, jog įvykusios nelaimės atveju šeimoje yra daugiau vaikų, kuriems gali būti reikalinga pagalba.

Šiuo atveju, sužinojus, jog šeimoje augo tik vienas vaikas – vaiko teisių gynėjų pagalbos neprireikė.

Vaiko teisių gynėjai primena, kad prie traukinio bėgių visuomet reikia elgtis atsargiai – bėgius kirsti tik tam specialiai skirtose vietose, o prieš einant per bėgius apsidairyti, ar nėra atvažiuojančio traukinio, stebėti šviesoforus ar užtvarus.

Suaugusiesiems su vaikais apie tai svarbu kalbėti jau nuo mažų dienų, ypač jei šeima gyvena netoli traukinio bėgių ar žino, kad vaiko kelyje į mokyklą ar būrelį juos reikės kirsti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)