Penktadienio popietę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai pagal iš geležinkelininkų gautą informaciją patikrino stotyje stovinčio sąstato atvirą krovininį vagoną, kuriuo buvo gabenama skalda.

Jame pasieniečiai užklupo vyrą, sėdintį vagono kampe ant sukrautų paketų, kuriuose pro peršviečiamą polietileno plėvelę buvo matyti cigarečių pakeliai.

Paaiškėjo, kad palankios progos dingti iš vagono su paketais, prie kurių dėl patogumo buvo pritvirtintos savadarbės rankenos, laukė 43-ejų Vilniaus rajono gyventojas. Trylikoje ne gamykliniu būdu supakuotų paketų buvo baltarusiškos cigaretės.

Cigaretes ir sulaikytą vyrą pasieniečiai pristatė į VSAT Vilniaus pasienio rinktinę. Po apklausos jis buvo uždarytas į areštinę. Iš ten paleistas skyrus rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Pirmadienį rūkalai buvo išpakuoti ir suskaičiuoti. Juose rasta 3 tūkst. 750 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Tikėtina, kad po skalda paslėpti rūkalai atkeliavo iš Baltarusijos.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją