Utenos apskrities policija skelbia, kad tragedija įvyko sausio 3 d., apie 18 val. 40 min.

Zarasuose, Dariaus ir Girėno g., Zarasų rajono policijos komisariato sporto salėje, rastas mažametės (gim. 2018 m.), mirusios neaiškiomis aplinkybėmis, kūnas.

Mergaitės motina (gim. 1996 m.) yra Zarasų r. policijos vyriausioji patrulė.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Papildyta:

Utenos apskrities policijos viršininkas Vytautas Vaiškūnas Delfi žurnalistui sakė, kad nelaimė įvyko, kai moteris, kelioms minutėms palikusi vaiką, nuėjo į tualetą.

Mirties aplinkybės neatskleidžiamos. Nepatvirtintais duomenimis, mergaitė mirė ant bėgimo takelio.

„Ji rasta negyva tarnybinėse patalpose. Visa kita yra ikiteisminis tyrimas. Iškėlėme daug versijų ir tiriame visas įmanomas. Nuo nelaimingo atsitikimo ir kylame į viršų. Gali būti viena iš versijų, kad vaikui atrodė viskas gerai, o įvykis sukėlė mirtinų pasekmių. Daugiau pasakys ekspertizė, autopsija“, – teigia V. Vaiškūnas.

Anot Utenos apskrities policijos viršininko, mergaitės motina – perspektyvi pareigūnė, atsidavusi profesijai, apie ją – tik patys geriausi atsiliepimai.

Po tragiško įvyko moteris kol kas negali tęsti tarnybos, jai bus suteiktos laikinos atostogos.

Dėl vaiko mirties Zarasų policijos patalpose prokuratūra pavedė atlikti ikiteisminį tyrimą Panevėžio kriminalistams.

Prokuratūros pranešime teigiama, kad Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro Donato Skrebiškio pavedimu ikiteisminį tyrimą dėl mažametės mirties aplinkybių atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai. Tyrimui vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

„Kadangi vaikas mirė Zarasų rajono policijos komisariate, siekiant objektyviai išsiaiškinti visas su jo žūtimi susijusias aplinkybes, tyrimą pavedžiau atlikti kitos apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjams“, – sakė Panevėžio apygardos prokuratūros vadovas D. Skrebiškis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)