Balandžio 1 d. apie 11 val. 16 min. Vilniuje, Nemenčinės pl., Kelių policijos skyriaus pareigūnai sustabdė patikrinti automobilį „Toyota“.

Kelių policijos ekipažui patikrinus užsienietį vairuotoją (gimusį 1968 m.) bekontakčiu alkodetektoriumi, paaiškėjo, kad iškvėptame ore yra alkoholio pėdsakų. Pirmuoju pūtimu nustatyta 0,51 prom., antruoju – 0,39 prom. alkoholio.

Penkiasdešimt penkerių metų vairuotojas pateikė pažymėjimą, išduotą Ukrainos Respublikoje, ir leidimą nuolat gyventi Lietuvoje. Patikrinus paaiškėjo, kad vyras ir Lietuvoje buvo įgijęs vairuotojo pažymėjimą, bet jo neteko dar 2016 m. dėl padaryto Kelių eismo taisyklių pažeidimo. Praėjus dvejų metų terminui, vyras teisės vairuoti taip ir nesusigrąžino.

Ukrainietiškas vairuotojo pažymėjimas buvo su akivaizdžiais klastojimo požymiais. Tą patvirtino ir Vilniaus oro uosto pasienio kontrolės pareigūnai. Vairuotojas prisipažino, kad vairuotojo pažymėjimą jis nusipirko už butelį Ukrainoje.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

Tos pačios dienos vakarą, apie 22 val. 40min., Pergalės g. kelių policijos pareigūnai pastebėjo automobilį „Toyota Prius“. Paaiškėjo, kad mašiną vairavo jaunas užsienio pilietis. Dvidešimt penkerių metų kirgizas pateikė vairuotojo pažymėjimą ir jau nebegaliojantį laikiną leidimą gyventi Lietuvos Respublikoje.

Vairuotojas teigė, kad dirba Lietuvoje ir yra pateikęs prašymą dėl naujo leidimo gyventi Lietuvoje. Tačiau patikrinus paaiškėjo, kad užsienietis nebedirba nuo šių metų kovo 29 d.

Kirgizas buvo sulaikytas ir nuvežtas į Vilniaus oro uosto pasienio kontrolės punktą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją