Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) praneša, kad ugniagesiai į nelaimės vietą atskubėjo per kelias minutes.

Deja, gaisras buvo pastebėtas per vėlai. Apie gaisrą pranešta 20 val. 48 min. Atvykus ugniagesiams, medinis gyvenamasis namas degė atvira liepsna.

Pasak tuo metu budėjusios Biržų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiosios specialistės Angelės Darčkienės, gaisro židinio zona buvo ties namo viduriu, o žmonės buvo rasti kitame gale. „Nuo ko kilo gaisras, bus tiriama. Neatmestinos versijos ir dėl krosnies, elektros instaliacijos ar neatsargaus rūkymo“, – sakė pareigūnė.

Gelbėtojai su kvėpavimo organų aparatais įėję į vidų, surado du žmones ir išnešė juos į lauką, bet greitosios pagalbos medikai konstatavo jų mirtį. Po kurio laiko viduje buvo rastas ir išneštas dar vieno apdegusio žmogaus kūnas. Name nebuvo dūmų detektoriaus, kuris būtų pažadinęs tuo metu jau miegojusią šeimą.

Gaisro metu sudegė pastato stogas, pradegė perdanga, išdegė namo vidus. Gaisrą gesino 18 ugniagesių, atvykusių su penkiomis automobilinėmis cisternomis.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet gaisruose jau žuvo 24 žmonės. Miestuose žuvo 5, o miesteliuose ir kaimo vietovėse – 19, t. y. kaimiškose vietovėse gaisruose žuvo 3,8 karto daugiau žmonių nei miestuose.

Daugiausia gyventojų šiais metais žuvo antradienį – net 10 (iš jų 7 – kaimiškose vietovėse), nuo 10-tos iki 20-tos mėnesio dienos gaisruose žuvo 12 žmonių (iš jų 4 gyventojai 20-tą dieną, visi kaimiškose vietovėse).

Tragiškiausias paros laikas – nuo 20 val. iki 21 val. Tuo metu žuvo 7 gyventojai (visi kaimiškose vietovėse). Gaisruose žuvo 16 vyrų ir 6 moterys, o 2 asmenų tapatybė nenustatyta, žuvusių žmonių amžiaus vidurkis – 63 metai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)