Muitinė kriminalinė tarnyba (MKT) praneša, kad į Tverečiaus kelio postą vilkikas „Renault“ atvažiavo pirmadienio, spalio 17 d. vakarą. Mašinos vairuotojas, Baltarusijos pilietis, į Lietuvą deklaravo vykstantis tuščiomis.

Pareigūnams įtarimų sukėlė vilkiko puspriekabės lubos – plika akimi buvo matyti, kad jos storesnės, nei turi būti, be to, turi tvirtą, tentu aptrauktą pagrindą.

Netrukus paaiškėjo, kad lubose įrengta slėptuvė, kurią išardyti padėjo iš Didžiasalio atvykę ugniagesiai. Iš viso rasta 55 460 pakelių baltarusiškų cigarečių.

Panaši istorija vos po poros valandų, jau spalio 18 d., nutiko ir Šalčininkuose. 0 val. 23 min, į postą iš Baltarusijos įvažiavo irgi „tuščias“ vilkikas „Daf“. Vis dėlto, muitinės pareigūnams patikrinus mašiną mobiliąja rentgeno kontrolės sistema, nustatyta, kad jos grindyse ir priekinėje sienelėje įrengtos slėptuvės. Jas ardyti pagelbėjo ugniagesiai iš Šalčininkų. Slėptuvėse rasta beveik 170 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Bendras abiejuose kelio postuose tomis dienomis sulaikytų rūkalių kiekis – daugiau nei 225 tūkst. pakelių cigarečių, jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 837 tūkst. eurų.

Dėl abiejų įvykių Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje pradėti ikiteisminiai tyrimai, kuriems vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Abu vairuotojai po apklausos buvo paleisti, skyrus kardomąsias priemones: dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją