Šiaulių apygardos teismas praneša, kad nusikaltimas padarytas Gilių kaime, Raseinių rajone.

Praėjusiųjų metų spalio pabaigoje kelių vyrų kompanija linksmai leido laiką, vartojo alkoholinius gėrimus. Vėlai vakare trys išgertuvių dalyviai, palikę savo sugėrovą, išvažiavo automobiliu.

Įtartinai riedėjusį girto vyro vairuojamą automobilį netrukus sustabdė policija. Pareigūnai vairuotojui surašė protokolą ir paėmė automobilį. Tą vakarą be ratų likusius vyrus į namus parvežė iškviesta vieno iš kaltinamųjų draugė.

Vyrai nusprendė, kad policijos patruliai juos sustabdė neatsitiktinai. Jie nutarė, kad įskųsti pareigūnams juos galėjo paliktas sugėrovas. Visi trys sėdo į automobilį ir nuvažiavo į jo namus aiškintis santykių.

Iš miego prikeltam vyrui buvo pasakyta, kad reikia pasikalbėti. Nukentėjusysis buvo nuvežtas prie garažų. Ten kaltinamieji ėmė priekaištauti, kad jis iškvietė policijos pareigūnus, bet nukentėjusysis tai kategoriškai neigė.

Tada kaltinamieji virve surišo vyrui kojas, pririšo prie automobilio ir pradėjo nukentėjusįjį tempti. Žeme velkamas žmogus ėmė šaukti, maždaug už 20 metrų automobilis sustojo. Kai nukentėjusysis ir toliau kratėsi sugėrovų priekaištų, aiškintis santykių vyrai nuvažiavo prie netoliese esančio miškelio.

Prie miškelio vyras buvo vežamas automobilio bagažinėje. Kai visi išlipo, pasipylė smūgiai, nuo kurių vyras prarado sąmonę. Anot jo, atsipeikėjęs pajuto burnoje dantis ir bijodamas užspringti, juos išspjovė.

Sumuštą žmogų kaltinamieji paliko, bet vėliau pagalvoję, kad sugėrovas gali nerasti kelio į namus, sugrįžo ir parvežė beveik iki namų.

Po egzekucijos iš nukentėjusiojo buvo pareikalauta, kad jis už įskundimą per 48 valandas privalo sumokėti paimto automobilio savininkui 800 eurų, o vairuotojui – 2600 eurų. Sugėrovai nusprendė, kad už tai, jog šis vairavo neblaivus, bus skirta būtent tokia bauda. Pasak vieno iš kaltinamųjų, jam už automobilio vairavimą esant neblaiviam, buvo irgi skirta tokio dydžio bauda.

Teisme trijulė kaltės neneigė, bet prisiminti aplinkybių negalėjo, nes įvykio metu buvo neblaivūs.

Nukentėjusysis prašė iš kaltinamųjų priteisti daugiau kaip 10 tūkstančių eurų turtinei ir 5 tūkstančius eurų neturtinei žalai atlyginti. Medicinos ekspertai konstatavo, kad nukentėjusiajam į įvairias kūno vietas buvo suduoti mažiausiai 24 smūgiai. Nukentėjusysis neteko 3 dantų.

Skirdamas bausmes teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamieji savo kaltę pripažino, gailisi, nukentėjusiojo atsiprašė, todėl tai jų atsakomybę pripažino lengvinančia aplinkybe. Jų atsakomybę sunkinanti aplinkybė, kad nusikaltimą padarė bendrininkų grupe, apsvaigę nuo alkoholio. Vienas jų nusikalto būdamas recidyvistas – Lietuvoje teistas aštuonis kartus, kartą – užsienyje.

Už padarytą nusikaltimą teismas kaltinamiesiems paskyrė nuo 2 metų 4 mėnesių iki 3 metų nelaisvės. Nukentėjusiojo ieškinį teismas patenkino iš dalies, jam priteista beveik 10 tūkstančių eurų turtinei ir neturtinei žalai atlyginti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją