VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Kenos pasienio užkardos pareigūnai Šumsko punkte tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą vykusį mikroautobusą VW „VW Crafter“ belgiškais numeriais. Šia mašina vyko grupė žmonių.

Viena jų, 66-erių Rusijos pilietė, pateikė tvarkingą savo šalies pasą. Pasieniečiams įtarimų sukėlė jos turėtas leidimas nuolat gyventi Belgijoje. Toks dokumentas suteiktų galimybę į ES patekti be vizos. Netrukus nustatyta, kad belgiškas dokumentas yra visiška klastotė. Rusė buvo informuota, kad kelionės tęsti nebegalės.

Tą patį rytą Kenos geležinkelio stoties pasienio kontrolės punkte Kenos užkardos pasieniečiai tikrino tranzitiniu traukiniu iš Maskvos į Kaliningradą vykusių asmenų dokumentus. Paaiškėjo, kad dviejų keleivių, 24-erių ir 26-erių Rusijos piliečių, turėti pasai buvo tvarkingi, tačiau jų pateikti leidimai gyventi Belgijoje irgi buvo, įtariama, suklastoti. Maža to, vienam iš šių rusų, kaip nustatė Kenos pasieniečiai, yra draudžiama atvykti į Šengeno erdvę arba joje apsigyventi.

Pasieniečiai abiem atvejais Rusijos piliečiams surašė ir įteikė atsisakymus leisti atvykti į Lietuvą.

Belgiškos klastotės iš užsieniečių paimtos, jie visi tą pačią dieną grąžinti į Baltarusiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją