Prokuratūra informuoja, kad nusikaltimo tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis. Byla ištirta per trumpą laiką – nepilnus tris mėnesius.

Šioje byloje bene pirmą kartą krašto teisinėje praktikoje kaltinimai dėl dramatiškų tyčia sukelto įvykio padarinių kvalifikuojami kaip nusikaltimai žmogaus gyvybei ir sveikatai, t. y. dėl tyčinio dviejų ar daugiau žmonių nužudymo ir nesunkių sveikatos sutrikdymų.

Tragiška avarija įvyko kovo 29-osios ryte, apie 7.50 val. Utenoje, Užpalių ir A. Baranausko gatvių sankryžoje "Audi A6" rėžėsi į taksi.

"Audi" vairuotojas ir priekyje buvusi mergina iš sudaužytos mašinos išlipo patys. Merginai lūžo raktikaulis. Gale buvusius tris keleivius išvadavo ugniagesiai-gelbėtojai.

Avarija įvyko, kai patruliai ties "Senukų" prekybos centru stabdė "Audi A6" - buvo įtarta, kad vairuotojas neblaivus. Vairuotojas nepakluso policijos reikalavimui sustoti, prasidėjo persekiojimas.

Policininkai girtą vairuotoją vijosi maždaug kilometrą, kol jis sankryžoje, išvažiavęs iš šalutinės gatvės, susidūrė su taksi automobiliu "Renault Megane". Žuvo taksi vairuotojas (gim. 1957 m.) ir dvi pensijinio amžiaus keleivės.

Po avarijos policijos pareigūnai "Audi" vairuotojui nustatė 1,91 promilės girtumas.

Į avariją pateko ir neblaivus Utenos APGV Komandos budinčios pamainos ugniagesys-gelbėtojas A. K. (gimęs 1985 m.). Netarnybos metu pramogavęs vyras patyrė - galvos smegenų sukrėtimą. Sužalotas ir dar vienas "Audi" buvęs keleivis. G. P. (gimusiam 1988 m.) - patyrė galvos smegenų sukrėtimą.

Baudžiamasis kodeksas už dviejų ar daugiau žmonių nužudymą numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.