Kaip Delfi informavo Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja, penktadienį 7 val. 20 min. gautas pranešimas, kad ryte vyras pasigedo dviejų laivų, buvusių Galvės ežere, prie Sporto centro. Kažkas naktį juos pavogė, nuplukdė prie Trakų salos ir sudegino.

Šie laivai priklauso įmonės „Mindaugo laivai“ įkūrėjui. Patirtą žalą jis įvertino maždaug 200 tūkst. eurų.

„Plukdome turistus, tiek lietuvius, tiek užsieniečius, po Galvės ežerą, aplink Trakų pilį, tiek pažintiniais, tiek pramoginiais tikslais, – apie savo verslą pasakojo Mindaugas. – Čia buvo mano pagrindiniai laivai, jie buvo pagrindinis pajamų šaltinis.“

Verslą vyras pradėjo prieš kiek daugiau nei 10 metų. Pasisėmęs patirties Danijoje, jis iš pradžių pastatė laivą planuodamas jį parduoti, bet kai ši mintis neišdegė, pradėjo juos nuomoti įvairioms šventėms ir kitoms progoms. Vėliau verslas plėtėsi, laivų daugėjo, tai kėlė konkurentų pavydą.

„Sekėsi neblogai, – prisipažino jis ir pridūrė. – Visada buvo grasinimai. Aš į juos nerimtai nežiūrėjau. Tie grasinimai manęs nestabdė, bet jie galiausiai išsipildė.“

„Dažniausiai mūsų versle vyksta gyva rinkodara, kviečiame klientus nuo kranto ir dėl jų vyksta mūšiai. Tai konkurentai sakydavo: sutvarkysim tave, tu per daug aukštai iššokai, peržengei ribas, esi besotis, negi tau negana, tu pasprink. tokio stiliaus grasinimai būdavo“, – pridūrė jis.

Šis savaitgalis Mindaugui turėjo būti sezono pradžia, tikėtasi būrio klientų, tačiau vietoje to jam tenka išgyventi košmarą.

„Ryte norėjau užbėgti į laivą, pasiimti striukę nuo lietaus. Pribėgau ir žiūriu, nėra laivo. Iškart nuojauta, o kaip su kitais. Nubėgau prie kito, irgi nėra. Iš pradžių tikėjausi, gal tiesiog pagąsdinti norėjo, nupjovė virvę, nuvairavo kažkur“, – ankstų penktadienio rytą prisiminė jis.

Tačiau po neilgai trukusių paieškų ežere jis rado tik prie salos plūduriuojančius degėsius.

„Tai išvis buvo košmaras, – prisipažįsta pašnekovas. – Tragiška, savijauta labai bloga. Sunku su tuo susigyventi. Žiauru. Netikėjau, kad tokie dalykai dar vyksta, man primena 90-uosius. Visi ir sako: atgal į 90-uosius. Nesijaučiau tokių priešų turintis, bet va toks susidorojimas, – kalbėjo pašnekovas. – Vis tiek galvočiau, kad čia konkurentai, kurie jaučia, kad juos skriaudžiu ir atimu iš jų pragyvenimą.“

„Nesugeba konkuruoti su manimi versle, tai konkuruoja taip“, – atsiduso jis.

Dabar šį įvykį aiškinasi Trakų policija, jie pradėję ikiteisminį tyrimą dėl turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu.

Už tai baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)