Policijos departamentas praneša, kad spalio 12 d. apie 22 val. Kaune, A. Strazdo g., užgesinus gaisrą apleistame name, gaisravietėje rasti apdegę kūnai.

Pirminiais duomenimis, vienas žuvusiųjų yra 1960 m. gimęs vyras. Antro žuvusio asmens nei tapatybės, nei lyties iškart po nelaimės nebuvo įmanoma nustatyti.

Gaisro priežastis nustatinėjama.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Papildyta 10.44 val.: Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Komunikacijos skyrius praneša, kad gaisrą pastebėjo ne kaimynai, o Šilainių, esančių ant kalno, gyventojai. Į A. Strazdo gatvę po kelių minučių atvykus ugniagesiams, namas jau degė atvira liepsna. Apmalšinę liepsnas, virtuvėje jie rado vyro, o po kurio laiko kambaryje – ir moters kūnus.

Pasak kaimynų, šio namo gyventojas ir jo draugė priklausė socialinės rizikos grupei, – sakė Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Dainius Abalmasovas. – Namas ir kiemas buvo labai apleistas, per šiukšles nebuvo kur kojos pastatyti. Apžiūrėjus gaisravietę buvo atmestos prielaidos, kad gaisras kilo dėl krosnies ar elektros instaliacijos gedimo. Krosnies pakura buvo tuščia ir švari, elektra irgi greičiausiai name buvo išjungta. Pirminiais duomenimis, gaisras galėjo kilti dėl neatsargaus žmonių elgesio – paliktos žvakės ar neatsargaus rūkymo“.

Gaisro metu išdegė vienas kambarys, pradegė perdanga ir stogas, apdegė ir aprūko kitos patalpos. Pasak D. Abalmasovo, kilus gaisrui žmonės greičiausiai miegojo ir nepajuto dūmų kvapo. „Apie gaisrą buvo pranešta labai vėlai, kai namas jau buvo apimtas liepsnų. Keista, kad kaimynai negirdėjo gaisro metu sproginėjančio šiferio, kuriuo buvo uždengtas stogas. Autonominio dūmų detektoriaus name taip pat nebuvo“, – sakė pareigūnas.

Šiemet šalyje kilo per 6800 gaisrų, iš jų daugiabučiuose ir individualiuose gyvenamuosiuose namuose – beveik 2 tūkst. gaisrų. Juose žuvo 65 žmonės, o 138 gyventojai buvo traumuoti.

Dažniausios žūčių priežastys – neatsargus rūkymas, krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimai bei gedimai, neatsargus žmogaus elgesys su ugnimi, elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)