Policijos pareigūnai informuoja, kad atvykus į nurodytą vietą pastebėtas automobilis „VW Transporter“, kurį sustabdžius paaiškėjo, kad už vairo – 16 metų jaunuolis, gyvenantis Telšiuose.

Paaugliui nustatytas 0,93 promilių girtumas. Vaikas perduotas mamai. Surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 129 str. (už vairavimą neblaiviam).

Pareigūnai pranešė, kad su įkaušusiu šešiolikmečiu buvo 7 metų broliukas.

Pasirodo, šis pasivažinėjimas – ne pirmas šešiolikmečio gyvenime. Už automobilio vairo jis jau sėdo parėjusiųjų metų lapkritį. Tada jam paskirta 500 litų bauda. 

Šis, gyventojo dėka išaiškintas pažeidimas – šiais metais ne pirmas. Praėjusią savaitę buvo gauti pranešimai apie galimai neblaivų vairuotoją ir atšvaitų neturintį jaunuolį, kuris tamsiu paros metu, keldamas grėsmę sau ir kitiems, stabdo automobilius. Abu pranešimai pasitvirtino, pažeidėjams paskirtos administracinės baudos. 

Pareigūnai dėkoja visiems neabejingiems gyventojams ir ragina pastebėjus neblaivų vairuotoją ar kitokio pobūdžio daromą pažeidimą, nedelsiant apie jį informuoti policiją. O esant galimybei, apie pažeidėją ne tik pranešti, bet ir bendraujant su pareigūnais, kol atvyks ekipažas, nepaleisti jo iš akių. Tik bendradarbiaudami išvien, drauge galime kurti aplinką, kurioje būtų gera ir saugu gyventi.