Kadangi vairavimas išgėrus ar didelis važiavimo greitis – vieni iš dažniausių eismo nelaimes keliuose įtakojančių veiksnių, būtent šiems pažeidėjams išaiškinti ir buvo sutelktas didžiausias dėmesys. Tačiau, pro pirštus nepasižiūrėta ir į kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus – nubausti ir telefonais kalbėję bei saugos diržų nesegėję vairuotojai.

Vykdydami griežtą eismo dalyvių kontrolę, pareigūnai savaitgalį patikrino 342 transporto priemones. Per dvi dienas įkliuvo penki neblaivūs vairuotojai – trys vyrai ir dvi moterys. 21-erių ir 63 metų vairuotojos prie vairo sėdo lengvai apgirtusios (0,68 ir 1,16 prom.). Nors dailiosios lyties atstovės bandė teisintis ir pasakojo įvairias alkoholio vartojimo priežastis, vis tik joms nepavyks išvengti 289-434 eurus siekiančių baudų ir teks mažiausiai metams atsisveikinti su vairuotojų pažymėjimais, praneša Telšių apskrities policija.

Prie automobilių vairų Telšių rajono gyvenvietėse demaskuoti ir du lengvai apgirtę vyrai (1,10 ir 1,40 prom.). Jiems gresia tokia pati atsakomybė, kaip ir neblaivioms moterims.

Telšiuose pilietiško gyventojo pagalba demaskuotas ir „Renault Espace“ vairuotojas. Vos gavus pranešimą, jog prie vairo – galimai neblaivus asmuo, šis automobilis imtas sekti miesto vaizdo stebėjimo kameromis. Pareigūnai netruko jį pasivyti. 40-mečiui telšiškiui pūstelėjus į alkotesterį, susirūpinusio pranešėjo nuogąstavimai pasitvirtino – vyrui nustatytas vidutinis – 1,60 prom. - girtumas. Šiam piliečiui piniginę teks paploninti bauda, kuri sieks nuo 579-868 eurų bei 2-3 metams teks pamiršti automobilio vairą.

Kelių eismo taisyklių pažeidėjų būrį papildė dar ir trys vairuotojai, neturintys teisės vairuoti.

Policijos pareigūnai ragina eismo dalyvius elgtis atsakingai ir prieš pradedant kelionę įsitikinti, kad ji bus saugi. „Nevairuokite išgėrę, neviršykite leistino važiavimo greičio, nepažeidinėkite kitų Kelių eismo taisyklių reikalavimų. Būkite atsakingi už savo ir kitų eismo dalyvių gyvybes – išvenkime beprasmių aukų keliuose“, – artėjant žuvusiųjų eismo įvykiuose atminimo dienai, į vairuotojus kreipiasi Telšių apskr. VPK Kelių policijos skyriaus viršininkas Dainius Razminas.