Gruodžio 2-ąją apie 13 val. sukčiai vėl paskambino moteriai, vėl žadėjo ateiti pinigų. Šįkart moteris apie tai informavo 112. Vilkaviškio r. policijos pareigūnai iš karto sureagavo į šį pranešimą. Apie 15 val. moteriai paskambinęs tas pats vyras žadėjo pasirodyti artimiausiu laiku, be abejo, vėl tikėdamasis pinigų.

Pareigūnai numatė veiksmų planą ir stojo į pasalą. Apie 16.30 val. į kiemą atvažiavo juodos spalvos BMW automobilis, iš jo išlipo vaikinas ir nubėgo prie laiptinės, kur jau laukė moteris (šį kartą be pinigų ir žinodama, kad netoliese yra policija). Jam pradėjus bendrauti su moterimi, pribėgęs pareigūnas sulaikė įtariamąjį, praneša Vilkaviškio policija.

Pranešėja atpažino, jog tai galimai tas pats asmuo (1993 m. gimęs marijampolietis), kuris jau ne pirmą kartą ėmė iš jos pinigus, apsimetęs kaimyno sūnumi. Taip pat sulaikyti asmenys, kartu atvykę automobiliu – dar vienas marijampolietis (gim. 1995 m.) ir Lazdijų r. gyventojas (gim. 1996 m.).

Tyrimo metu nustatyta, jog buvo skambinta iš Marijampolės pataisos namų. Mobilusis telefonas, iš kurio buvo skambinta, rastas pas kalinį (gim. 1987 m.).