Į redakciją kreipėsi kaunietė Ona, norėdama perspėti kitus nepakliūti į nusikaltėlių spąstus. Moteris pasakojo sulaukusi neva pelningo darbo pasiūlymo.

„Paskambinęs nepažįstamas vyras prašė prižiūrėti silpnos sveikatos uošvę, nupirkti jai vaistų, maisto, kitų reikalingų prekių“, – pasakojo moteris. Toks skambutis kaunietei iš pradžių nekėlė nė menkiausio įtarimo, nes ji internete skelbėsi ieškanti auklės ar panašaus darbo.

Vyras suokė, kad pas uošvę reikėtų užsukti tik kas kelias dienas, o per mėnesį už tai mokėtų tūkstantį litų.

Moteris sukluso, kai buvo paprašyta banke užsisakyti elektroninės bankininkystės paslaugą ir padiktuoti šiuos duomenis. „Esą tam, kad jis matytų, kiek išleidžiu pirkiniams uošvienei“, – aiškino sukčių taikiniu tapusi moteris, perpratusi apgaviko užmačias.

Kauno policija beveik kasdien fiksuoja naujas telefoninių sukčių aukas. Kai kurių jų nuostoliai siekia keliolika tūkstančių litų. Policija miestiečių prašo neprarasti budrumo, primena, kad elektroninės bankininkystės duomenų niekam negalima atskleisti ir pataria neskubėti krapštyti pinigų neva į bėdą pakliuvusiems artimiesiems, o pirma bandyti susisiekti su jais pačiais, pasitarti su artimaisiais.