Ikiteisminį tyrimą atlikę Panevėžio r. policijos komisariato pareigūnai nustatė, kad vėlų balandžio 27-osios vakarą viename Panevėžio rajono kaime nepilnametis peiliu sunkiai sužalojo jaunuolį, kuris vežamas į ligoninę mirė.

Nusikaltimo tyrimui vadovavusios Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorės Sandros Povilonienės teigimu, kaltinimas nužudymu dėl chuliganiškų paskatų 15-mečiui pateiktas pagal šioje byloje surinktus duomenis ir ištirtas aplinkybes. Tą vakarą neblaivus nepilnametis gatvėje aiškinosi santykius su dvidešimtmečiu.

Šis kaltinamasis yra padaręs dar keletą kitų nusikalstamų veikų, kurios jau ištirtos, o nusikaltimų nuosavybei baudžiamoji byla perduota nagrinėti teismui.

Baudžiamasis kodeksas už nusikaltimą žmogaus gyvybei dėl chuliganiškų paskatų numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos, tačiau nepilnamečiams baudžiamoji atsakomybė taikoma pagal nustatytus nepilnamečių justicijos ypatumus – griežčiausia bausmė yra 10 metų laisvės atėmimas.