Kovo 1 d. Šiaulių apygardos teismas, išnagrinėjęs kaltinamojo apeliacinį skundą, jį tenkino tik iš dalies.

Teismas atmetė skundo dalį, kuria buvo prašoma atleisti nuteistąjį nuo baudžiamosios atsakomybės dėl nusikaltimo mažareikšmiškumo ir baudžiamąją bylą nutraukti.

Teismas konstatavo, kad 2021 m. spalio mėn. Radviliškio rajono mokykloje pamokos metu mokytojas delnu sudavė mažametei vieną smūgį į skruostą, rankos pirštais spaudė jai lūpas ir tokiu būdu sukėlė mergaitei fizinį skausmą.

Nors, nuteistojo teigimu, jis siekė sudrausminti moksleivę ir atkreipti jos dėmesį į pamoką, teismas nustatė, kad suduodamas mažamečiui vaikui smūgį ar kitokiu būdu panaudodamas prieš jį fizinę jėgą, suaugęs asmuo suvokia, kad mažų mažiausiai nukentėjusysis patirs fizinį skausmą arba jam bus padarytas kūno sužalojimas.

Teismas paliko galioti skirtą 2 550 Eur dydžio baudą, tik sumažino nukentėjusiajai priteistą neturtinės žalos atlyginimą iki 300 Eur. Reikalavimą dėl 135 Eur turtinės žalos atlyginimo atmetė.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Šiaulių apylinkės prokuroras Laurynas Butvidas, valstybinį kaltinimą teisme palaikė prokuroras Laimonas Ramanauskas. Tyrimą atliko Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas sukėlė mažamečiui fizinį skausmą, numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją