Panevėžio apygardos teismas praneša, kad pradėta AB HISK prašo priteisti iš buvusio vadovo 21 473 674,1 Eur žalos atlyginimą.

Ieškovė teigia, kad vadovaudamas bendrovei V. Puidokas sudarė daug sandorių ir priėmė verslo sprendimų, kurie bendrovei nenešė naudos, priešingai – buvo žalingi, sprendimai buvo priimti ir įgyvendinti nepakankamai rūpestingai, o dalis – ir V. Puidoko asmeninių interesų naudai.

Atsakovo advokatai teigė jų klientui pareikšto ieškinio nepripažįstantys.

Prieš pradedant nagrinėti bylą proceso šalims buvo pasiūlyta galimybė užbaigti bylą taikos sutartimi arba pasinaudoti teismine mediacija.

Taikos sutarties variantą atmetė abi šalys, nurodžiusios, kad tam tikros derybos šiais klausimais jau vyko, tačiau jos rezultatų nedavė.

Teisminės mediacijos galimybei neprieštaravo ieškovui atstovaujantys advokatai, tačiau su tokiu ginčo sprendimo būdu nesutiko atsakovo pusė.

Teismas bylą pradėjo nagrinėti iš esmės. Buvo aiškinamasi dėl vieno iš aštuonių ieškinio epizodų – orlaivio pirkimo aplinkybės. Proceso šalys teismui teikė paaiškinimus dėl 375 tūkst. Eur žalos, kuri, kaip teigia ieškovė HISK, bendrovei buvo padaryta dėl priimto sprendimo įsigyti orlaivį ir neefektyvaus šio pirkinio naudojimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją