Klaipėdos teritorinė muitinė praneša, kad aptikta nedeklaruotų prekių, tarp jų – 188 buteliukai eterinio aliejaus pirtims. Važtaraštyje buvo nurodyta, kad šių prekių siuntėjo šalis yra Rusija.

Rasti nedeklaruoti eteriniai aliejai patenka į prekių sąrašą, kurias draudžiama tiesiogiai ar netiesiogiai įsigyti, importuoti ar perduoti į Europos Sąjungą.

Įtariant, kad galimai padarytas administracinis nusižengimas, surašytas Prekių sulaikymo protokolas, nedeklaruotos prekės sulaikytos. Dėl įvykio Klaipėdos teritorinėje muitinėje pradėtas tyrimas.

Nuo 2022 m. kovo 1 d. Lietuvos Respublikos muitinė, įgyvendindama Europos Sąjungos nustatytų sankcijų kontrolę, vykdo sustiprintą eksportuojamų, importuojamų ir tranzitu gabenamų prekių muitinės priežiūrą. Kartą bandžiusiems apeiti sankcijas krovinių siuntėjams, vežėjams ar muitinės tarpininkams muitinė skiria padidintą dėmesį ir jų krovinius tikrina detaliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją