Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad M. K., siekdamas asmeninės naudos bei norėdamas palaikyti draugiškus santykius su Vilniuje gyvenančiu E. B., per policijos informacinę sistemą neteisėtai tikrino, rinko ir teikė tarnybinę informaciją apie Vilniuje gyvenančio asmens privatų gyvenimą, praneša Kauno apygardos prokuratūra.

„M. K. neturėjo teisės prisijungti prie policijos duomenų sistemos ir tikrinti duomenis apie asmens privatų gyvenimą. Tai padarė pasinaudodamas kolegos kompiuteriu ir duomenų baze, prie kurios pastarasis turėjo teisę prisijungti ir kaip tik tuo metu, kai trumpam nuėjo nuo kompiuterio, buvo prisijungęs“, - ikiteisminio tyrimo detales vardijo valstybinį kaltinimą teisme palaikysiantis prokuroras.

Policijos pareigūnas sostinės gyventojui atskleidė asmens anketinius duomenis, jo vardu registruotas transporto priemones ir telefonu perdavė šią informaciją E. B.

E. B. taip pat yra pateikti kaltinimai sukursčius M. K. piktnaudžiauti tarnyba, atskleisti tarnybos paslaptį, suklastoti dokumentą, neteisėtai rinkti informaciją apie privatų asmens gyvenimą.

Policijos pareigūnui M. K. paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Alytaus rajono apylinkės teismo nutartimi M. K. laikinai nušalintas nuo pareigų trim mėnesiams.

E. B. paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.