Reidų metu vairuotojų blaivumas tikrintas ne tik Kaune ir Kauno rajone, bet ir Jonavos, Kaišiadorių bei Kėdainių rajonuose. Policijos pareigūnai patikrino beveik 2 000 transporto priemonių ir jų vairuotojų, praneša Kauno apskrities policija.

Iš viso nustatyti 33 Kelių eismo taisyklių pažeidimai. 13 vairuotojų sėdo vairuoti būdami neblaivūs. Dar 8 taip pat buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo leistinos normos.

Gruodžio 26 d., apie 15.15 val., pradedantysis vairuotojas (gim. 1999 m.) Kauno r., Neveronių kaime, vairavo automobilį būdamas neblaivus. Jam nustatytas 0,19 prom. girtumas, kuomet leistina norma – 0 prom. Tokia pati leistina norma nustatyti ir pavežėjimo paslaugas teikiantiems asmenims. Tačiau pirmąją šv. Kalėdų dieną pareigūnai sustabdė automobilį, kurio vairuotojas, atlikdamas pavežėjimo paslaugas, visgi buvo vartojęs alkoholio. Alkotesteriu nustatyta 0,19 prom.

Šventinėmis dienomis nustatyti ir 5 dviratininkai, vartoję alkoholio. Dar 11 vairavusiųjų transporto priemones tai darė neturėdami teisės vairuoti. Nustatyti ir 2 saugos diržų dėvėjimo taisyklių pažeidimai bei 2 dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimai.

Policija primena, kad tokios ir panašios eismo saugumo užtikrinimo priemonės ir toliau bus aktyviai vykdomos.