Tragiška nelaimė įvyko trečiadienį Kauno rajone esančiame Vareikonių kaime. Pagalbos šauksmo ugniagesiai sulaukė 10 val. 24 min.

DELFI žurnalistui atvykus į nelaimės vietą, čia blaškėsi žuvusiojo vyro žmona. Moteris verkė, tragedija įvyko jai esant šalia. Janina R. pasakojo, kad vyras prieš mėnesį degusiame name ardė kaminą. Sujudinus medinio namo konstrukciją, įgriuvo stogas ir namas tiesiog moters akyse subyrėjo, po griuvėsiais prispaudęs jos vyrą.

„Jis buvo labai ligotas, sunkiai vaikščiojo ir kvėpavo, todėl, matyt, nespėjo išbėgti iš namo“, - verkė našle tapusi moteris.

Janina R. teigė, iš karto po nelaimės pati bandžiusi kelti jos vyrą užgriuvusias namo dalis, tačiau jai buvo per sunku. Tuomet moteris puolė stabdyti mašinas ir šauktis pagalbos, tačiau kelios mašinos jos mojavimus ignoravo. Pagaliau sustojo automobilis su trimis vyrais. Jie atkapstė užverstą vyrą, tačiau medikai konstatavo jo mirtį.

„Brolis sakė, kad nevažiuotų šiandien tvarkyti to namelio, turbūt, nujautė nelaimę. Vyras planavo, kad sutvarkius šitą vietą, pastatys kitą namuką“, - apgailestavo moteris.