Skelbiant nuosprendį, aukos verkė ir buvo apsikabinusios.

50 m. Josephas Mayotte`as ir 49 metų Linda Mayotte buvo pripažinti kaltais dėl seksualinio smurto prieš savo įvaikius. Vyras žagino įdukrą, o jo žmona prievartavo įsūnį, skelbia milforddailynews.com.

Beveik dvi savaites Vorsesteryje trukusios teismo prisiekusieji tarėsi maždaug 7 valandas, kol priėmė nuosprendį.

J. Mayotte`as buvo pripažintas kaltu dėl 11 kaltinimo punktų seksualiniu smurtu prieš įdukrą, kuris prasidėjo tuomet, kai mergaitei buvo 8 metai, ir tęsėsi beveik penkerius metus.

L. Mayotte buvo pripažinta kalta dėl 18 kaltinimo punktų prievartavus savo įsūnį. Berniukas buvo prievartaujamas nuo 13 metų amžiaus, kol jam sukako 15 metų.

Sutuoktiniai vaikus įsivaikino Kazachstane 2004 metais. 2009 metais jie buvo sulaikyti, kai berniukas pirmą kartą pasiskundė policijai. 2007 metais savo draugėms apie prievartą buvo prasitarusi ir mergaitė, tačiau savo parodymų atsižadėjo. 2009 metais ji antrą kartą kreipėsi į policiją.

Tačiau sutuoktiniai buvo išteisinti dėl kaltinimų „sąmokslu“ – jie numato, kad vyras ir žmona žinojo apie vienas kito nusikaltimus ir padėjo vienas kitam juos vykdyti.

Tarp įrodytų kaltinimų yra punktai vaiko žaginimu, lytiniu smurtu prieš vaiką ir kraujomaiša. Už vaiko žaginimą numatomas kalėjimas iki gyvos galvos. Minimali bausmė už šį nusikaltimą yra 10 metų nelaisvės.

Perskaičius verdiktą, J. Mayotte`as buvo išvežtas į kalėjimą, tuo tarpu jo žmona Linda teismo posėdyje nedalyvavo. Šaltiniai teigė, kad ji po bandymo nusižudyti pateko į ligoninę.

L. Mayotte duodama parodymus sakė, kad 2009 metų birželį atėmus iš jų vaikus, ji mėgino nusižudyti keturis kartus, įskaitant tuo metu, kai 2009 metų birželio 16-ąją buvo suimta.

Tą dieną policija aptiko ją vonioje, trankančią save šautuvu, su kuriuo veikiausiai mėgino nusišauti. Kitais atvejais pasitraukti iš gyvenimo ji mėgino gerdama receptinius vaistus ir persipjaudama riešus.

Bausmės sutuoktiniams bus skelbiamos šių metų rugpjūčio 22-ąją.