Kalėjimų departamentas pranešė, kad nuteistuosius sulaikė kriminalinės žvalgybos pareigūnai.

Penktadienio vidurnaktį Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos darbuotojas kreipėsi į Kauno apskrities policiją. Jis pranešė, kad ketvirtadienį, apie 14 val., iš Kauno rajone esančios įmonės „Elektra jums“ pasišalino nuteistieji.

39-erių Tadeušas Černiavskis, 36-erių Gražvydas Grigaliūnas ir 31-erių metų Andrius Grigaliūnas dirbo be sargybos. Įmonė, iš kurios jie pasišalino, atliko griovimo darbus, pranešė Policijos departamentas.

Kriminalinės žvalgybos pareigūnai, sekdami karštais pėdsakais, nustatė pasišalinusių asmenų buvimo vietą viename gyvenamajame name Kalvarijos mieste.

Kadangi nuteistieji vengė sulaikymo ir neįsileido pareigūnų į vidų, teko pasitelkti priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnus. Jie su specialiąja technika padėjo pataisos pareigūnams patekti į namą ir sulaikyti besislapstančius nuteistuosius.

Tai ne pirmas atvejis pastaruoju metu, kai į Pravieniškių pataisos namus po darbo negrįžta nuteistieji. Liepos pabaigoje užregistruoti du atvejai.

Kalėjimų departamentas, atsižvelgdamas į tai, kad pastaruoju metu nuteistieji gana dažnai savavališkai pasišalina iš darbo vietos, svarsto galimybę griežtinti darbdavių atsakomybę.

„Sėkmingas nuteistųjų resocializacijos procesas – tai visų suinteresuotų asmenų bendro darbo ir pastangų rezultatas. Siekiant, kad nuteistieji (suimtieji) keistųsi, gyventų pagal teisės aktų ir visuomenės elgesio normų reikalavimus reikalingas įsitraukimas ir pagalba ir pataisos įstaigų pareigūnų, ir darbdavių, ir socialinių partnerių, ir nevyriausybinių organizacijų, ir nuteistųjų artimųjų bei kitų visuomenės narių“, – rašoma Kalėjimų departamento pranešime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)